Izvor: BSC happy portal
10.04.2023 u 11:36
0

VOJISLAV ŠEŠELJ NA HAPPY TV: „Nemci su hteli Vlatka Mačeka, a on nije hteo da se stavi u službu. Stigao je da formira odrede gradske i seoske straže u Banovini Hrvatskoj!“

Široki auditorijum je ovog jutra bio uz naš jutarnji program.

U današnjoj emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji gostovao je predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj, koji je tokom ovog medijskog istupanja govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i godišnjici osnovanja NDH 1941. godine.

VOJISLAV ŠEŠELJ NA HAPPY TV: „Za mene postoji otadžbina Srbija i majka Rusija, i za obe sam spreman da poginem!“

  • Pukovnik Jugoslovenske kraljevske vojske je proglasio NDH dok još Pavelić nije došao u Zagreb. Kad su formalno preuzeli vlast onda su iskoristili celu strukturu Rimokatoličnu crkvu, ogroman broj biskupa i žitelja. Imali su gotove uniforme sivo maslinastve boje, a posle i crne za svoje specijalne vojne jedinice. Nemci su hteli Vlatka Mačeka, a on nije hteo da se stavi u službu. Tu mu treba odati počast. Stigao je da formira odrede gradske i seoske straže u Banovini Hrvatskoj, dao im je uniforme, naoružao puškama, oni su ih pretvorili u ustaške jedinice.  Imali su gotove uniforme. Nemci nisu želeli Pavelića. Hrvati imaju specifičnu vrstu fašizma, to tome se razlikuje od Musolinijevog fašizma, koji je bio građanski, Musolini nije bio verski fanatik. Ustaše su bili verski fanatici, mrzeli su Srbe. Otuda nastojanja da srpski jezik pokvare izmišljenim rečima. Nalazimo se u situaciji da živimo sa ljudima koji su naši po krvi i mesu, a po svojoj ideologiji i svesti najveći neprijatelji. Svaka ideologija je poseban pogled na svet. Ustaška ideologija je ideologija zla. Ne mogu da kažem da su svi Hrvati bili ustaše, ali većina jeste. Kad su počeli ti zločini, mi smo bili goloruki, nisu znali šta ih čeka. Moj rođak je uspeo da se spase i da prepliva Popovo polje.   – dočarao je između ostalog Šešelj tokom javnog istupanja na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter