Izvor: RT
25.03.2024 u 15:57
9

VOLIM IH KAO SVOJ NAROD, SA NJIMA BIH MOGAO DA OSVOJIM SVET: PUTIN još jednom objasnio zašto najviše VOLI SRBE

Predsednik Rusije odgovorio je u kom slučaju bi se Moskva umešala i reagovala na NATO bombardovanje Jugoslavije

Srbi su vekovima bili najpouzdaniji partner Rusije, a Rusija to pamti, istakao je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu za dokumentarni film „Beograd“ Andreja Kondrašova, koji je prikazan na TV kanalu „Rusija 1“ povodom 25 godina od početka NATO agresije nad SR Jugoslavijom.

Na pitanje novinara šta to spaja Ruse i Srbe, Putin odgovara: „Oni su nam duhovno bliski“.

Ruski predsednik je i ranije isticao da su Srbi „vekovima bili najpouzdaniji saveznik Rusije“ i da ruski narod to zna i da upravo to i ceni.

MOSKVI PRETI NOVA OPASNOST: ISIS obajvio poster kojim Rusiji upućuje još jednu pretnju terorističkim napadom(FOTO)

Vladimir Putin se osvrnuo i na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „Putin ne bi dozvolio NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine, da je tada bio na čelu Rusije“, rekavši da je u Jugoslaviji tada bila drugačija situacija, postojao je težak unutrašnji konflikt, te je sada o tome teško i besmisleno govoriti.

„Aleksandar Vučić je iskusan političar, mislim da će se složiti sa mnom. To je sada prošlost“, rekao je Putin. „Međutim, da su Rusija i Jugoslavija bile saveznici koji imaju određene obaveze u tom kontekstu, onda bi ruska strana sigurno reagovala kako bi ispunila te obaveze, ali Moskva i Beograd tada nisu imali takvu vrstu odnosa“, ukazao je ruski predsednik.

Putin je u razgovoru sa omladinom na Svetskom festivalu mladih rekao da odnosi Rusije i Srbije imaju poseban karakter, istorijski duboke korene i da on „uvek o tome govori s naročitom toplinom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

9 thoughts on “VOLIM IH KAO SVOJ NAROD, SA NJIMA BIH MOGAO DA OSVOJIM SVET: PUTIN još jednom objasnio zašto najviše VOLI SRBE”

    • Niko nije kretao nikuda ,sve je ovo bilo naše a istoriju su pisale Švabe da bi se govorilo kako smo došli odnekud.Odakle je vrag njih donio ?

      0
      0
      Odgovori
  1. Nažalost nismo slični ,mi smo poput ostalih Mediteranaca da ne kažem Arapa : mnogo pričamo, lako odustanemo kad naiđemo na prepreku dok su Rusi sličniji Nemcima oni se presaberu posle greške i fokusiraju na rešenje!

    1
    1
    Odgovori
  2. Моје поријекло је Козачко а пишем се као Србин .
    Ја јесам Србин али и Козак.
    Мој живот јесте важан али Русија нема цијену.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter