Izvor: Kurir.rs
11.12.2022 u 07:40
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA 11. DECEMBAR: Nagli pad temperature, kiša prelazi u suznežicu!

U Srbiji će danas biti oblačno sa kišom koja će tokom dana uz pad temperature preći u susnežicu i sneg u većem delu zemlje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorolškog zavoda. 

STIŽE SNEG OD PONEDELJKA: Evo kako da pripremite auto za zimske uslove!

Na istoku i jugoistoku padaće kiša, a u planinskim predelima sneg. Najniža temperatura od tri stepena na severu do 13 stepeni na jugoistoku, a najviša od pet stepeni u Vojvodini do 16 na jugoistoku. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U Beogradu će biti oblačno sa kišom i hladno. Tokom dana temperatura će biti u padu, pa će uveče i tokom noći kiša preći u susnežicu i sneg. Jutarnja temperatura šest stepeni, a posle u padu, oko tri stepena.

U Vojvodini suvo

– U toku jutra iznad većeg dela Srbije oblačno, mestimično s kišom, samo u Vojvodini suvo, ali sa umerenim i jakim zapadnim i severozapadnim vetrom. 

Na području Beograda tokom jutra vetrovito sa slabom kišom ili slabim plјuskom“, najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Zbog snega i leda u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

– Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U ponedeljak se širi zahlađenje ka južnim krajevima uz povremen sneg, dok će na severu Srbije biti suvo. Vetar umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -2°C do 2°C, a maksimalna od 1°C do 5°C u Negotinu. Uveče na jugu sneg, a u ostalim krajevima suvo.

U utorak ujutru mraz, a tokom dana hladno i promenljivo oblačno uz dnevnu temperaturu oko ili malo iznad 0°C. U sredu ujutru mraz uz naoblačenje tokom dana i manji porast temperature.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter