Izvor: Tanjug
24.03.2024 u 19:00
0

VUČIĆ U OBILASKU VOJNE FABRIKE KOD KURŠUMLIJE:“Vreme izazova je pred nama,moramo da vodimo računa o vojsci“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi fabriku privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu kod Kuršumlije, u kojoj se proizvode oklopna borbena vozila “Lazar” i “Miloš”.

Sa Vučićem su zajedno u obilasku fabrike ministar odbrane Miloš Vučević, kao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. Fabrika Borbeni složeni sistemi posluje u okviru preduzeća Jugoimport-SDPR.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska fabrike privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu kod Kuršumlije u kojoj se proizvode oklopna borbena vozila “Lazar” i “Miloš”, da moramo da povedemo računa o sebi i jačamo vojsku i odbrambene kapacitete zemlje.

EVO KO JE GLAVNI NA BALKANU! Upoređene su VOJSKE SRBIJE I ALBANIJE – SRBIJA DOMINIRA U SVIM POLJIMA, ni ostale komšije nisu bolje prošle VIDEO

„Mi moramo da povedemo računa o sebi, o sopstvenoj vojsci. Očigledno je da je vreme izazova u geopolitičkom smislu pred nama. Hoćemo li umeti da se postavimo na najbolje mogući način i da u tim nelakim vremenima sačuvamo i mir i ljude, ali i zemlju, kao i da odvratimo svakog potencijalnog agresora? To je veliko i važno pitanje za nas“, istakao je Vučić. Naglasio je da u svakom slučaju našu vojsku moramo da nastavimo da jačamo i naše odbrambene kapacitete da snažimo. „Moramo da postavimo u nekim fabrikama i bolji korporativni menadžment. Moramo da radimo još mnogo više i još mnogo da uložimo“, poručio je Vučić. P

redsednik je pitao kolika je prosečna plata u fabrici i dobio odgovor da je povećana za 15.000 dinara i da sada iznosi sa toplim obrokom oko 94.000 dinara. Predstavnici fabrike su rekli da ta fabrika sada radi po najvišim evropskim standardima. Predsedniku je rečeno i da je planiran još jedan pogon za montažu, tako da će se tu i sklapati vozila – „Miloš“ i „Lazar“.

„Sve što proizvedete danas ima kupce i sa lakoćom pronalazite kupce, svi hoće sve što možemo da proizvedemo. Svi hoće oružje, oruđe i vozila. Nije pitanje cene, već da li možete da proizvedete“, naglasio je Vučić i istakao da pre svega treba da jačamo našu vojsku i odbrambene kapacitete.

Predsednik je prethodno u Kuršumliji obišao Mariju i Anđelku Tošović, majku i sestru Bojane, najmlađe žrtve NATO borbardovanja koja je 1999. godine sa samo 11 meseci poginula od NATO bombi zajedno sa ocem. Vučić će, nakon obilaska fabrike, prisustvovati u Prokuplju obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter