Izvor:
22.09.2016 u 22:20
0

ZA RAT JE POTREBNO JEDNO, ZA MIR UVEK DVOJE: Vulin ogorčen, jer niko ne osuđuje huškačke izjave Halilovića!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin rekao je danas u Vrnjačkoj Banji da bošnjački političari kao da nemaju snage da kažu ono što srpsko rukovodstvo uvek govori, a to je da je protiv svakog nasilja.

– Neprihvatljivo je da se menja Dejtonski sporazum i da neko pokušava da istrebi jedan narod, a zabrinut sam jer uporno izostaje osuda ovakvog ponašanja. Ni bošnjački političari, ali ni visoki predstavnik Međunarodne zajednice u BiH nije se oglasio i rekao da će svojim mandatom štititi Dejtonski sporazum i sve koji žive na prostoru BiH – kazao je Vulin.

– Za rat ili sukob je potreban samo jedan, dok je za mir uvek potrebno dvoje, a Srbija je uvek za mir – rekao je Vulin u Vrnjačkoj Banji gde je otvorio u hotelu “Zvezda” stručni skup pod nazivom „Uloga centara za socijalni rad u situacijama nasilja u porodici“.

General i bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je pre dva dana nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

– Nikome ne pretimo, ali nikome nećemo dopustiti da odnese i deo BiH bez belaja – rekao je Halilović.

Tanjug
Foto; Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter