Izvor: KURIR
10.10.2022 u 14:55
0

ZA SRBIJU JE NEPRIHVATLJIVO ČLANSTVO LAŽNE DRŽAVE KOSOVO U UN! Pritisci će se povećavati, očekuje nas teška borba!

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je za Srbiju neprihvatlјivo članstvo tzv. Kosova u Ujedinjene nacije

– Očekuje nas teška borba, pritisci će se povećavati, ali je naše da se borimo i izborimo za poštovanje međunarodnog prava – rekao je Petković

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je rekao da je poznato kako radi Zapad i da malim koracima pokušavaju da nas anesteziraju i dovedu do politike svršenog čina, odnosno „sve je gotovo, vaše je samo da priznate Kosovo“.

– Do 2012. godine Zapad je navikao da se tako odnosi prema našim političarima i očekivao je da izvrši pritisak i na Aleksandra Vučića i da ga slomi, ali je Vučić naš odgovor dao i u Skupštini Srbije i u mnogim prilikama, da dok je on predsednik priznanje Kosova ne dolazi u obzir – rekao je Petković.

Petković je rekao da je predsednik Vučić dobro predvideo da će se pritisci na Srbiju povećavati, dodajući da je Srbiji utoliko teže jer i Zapad, ali i Vladimir Putin koriste KiM kao argumet.

Zapad traži poštovanje integriteta Ukrajine, a taj princip su pogazili na primeru Srbije, dok Putin koristi argumente koje su predstavnici Zapada koristili kada su govorili zbog čega Kosovo treba da se otcepi.

– U toj situaciji Zapad bi sada takvu vrstu argumenata da oduzme Putinu i da sebi olakša, te da nateraju Srbiju da prizna Kosovo i da njihovi argumenti u odnosu na Putina budu ispravni – objasnio je Petković i dodao da Srbiji nije nimalo lako jer je kolateralna šteta sukoba najmoćnijih država na svetu.

Petković je poručio da bez obzira na težinu problema Srbija mora da se bori mudro i da sačuva mir i stabilnost.

Direktor kancelarije za KiM kaže da ova vlast delima pokazuje kako se bori za KiM, podsetivši da je do 2012. godine preko 100 država priznalo samoproglašenu nezavisnost, dok je u prethodnih 10 godina 18 država povuklo priznanje, a ima ih još osam, čime ćemo imati većinu u UN.

Prema njegovim rečima, Priština svakog dana politikom mržnje prema svemu što je srpsko pokušava da destabilizuje sever KiM, a kao primer je naveo „otimanje zemlјe za ekpropijaciju na koju nemaju pravo kako bi gradili policijske baze“.

On je dodao da se institucionalno nasilјe na KiM dešava svakog dana i da premijer privremenih prištinskih institucija Alјbin Kurti, govoreći o demokratiji na KiM, poziva na rat.

– Nažalost, to ne govori samo Kurti zato mi moramo da čuvamo mir – rekao je on.

Komentarišući proglas više stranaka i pojedinaca, među kojima su Srpski pokret Dveri, koalicija NADA, Narodna stranka, Zavetnici u kojem se poziva da se KiM vrati u ustavno-pravni sistem Srbije, Petković je upitao potpisnike zašto ne kažu da to znači slanje naših momaka na KiM da ratuju?

Vučić i Orban dogovorili izgradnju naftovoda kojim će Srbija dobijati jeftiniju naftu!

Petković je rekao i da su samo dva vlasnika automobila na severu KiM preregistrovala svoje vozilo, ističući da Srbi na severu neće dokumenta tzv. kurtijeve države, te da se osećaju kao građani Srbije.

– Kao što smo se izborili za lične karte, nadam se da će doći i do rešenja za tablice, ali ja ga sada ne vidim jer Kurti odvija svako rešenje – rekao je Petković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter