Izvor: HAPPY BSC
11.01.2023 u 16:28
0

ŽIGMANOV I ŽIOFRE: Ministar je istakao da se Srbija zalaže da se odnosi sa Hrvatskom relaksiraju i u budućnosti budu još bolji!

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov razgovarao je danas u Palati Srbija sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom, o aktuelnoj situaciji u Srbiji i regionu.

Ministar je upoznao Žiofrea sa naporima Srbije da se odnosi sa Republikom Hrvatskom relaksiraju i podvukao da razgovori i komunikacija nemaju alternativu. On je ocenio da je to dobar početak novih i boljih odnosa dve zemlje.

Na sastanku je bilo reči i o temama koje se odnose na oblasti delovanja Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

ŽIOFRE PORUČIO: Danonoćno radimo na iznalaženju rešenja za sever Kosova

Žigmanov je istakao da zaposleni u Ministarstvu posvećeno rade na promociji ljudskih prava, solidarnosti, tolerancije, humanosti i društvenog dijaloga.

Šef Delegacije EU je pozdravio aktivnosti kojima se bavi Ministarstvo, pohvalio je izborni proces za nacionalne savete nacionalnih manjina, kao i najavljene ratifikacije dva opciona protokola, uz Pakt o ekonomsko-socijalnim i kulturnim pravima i Konvenciju o pravima deteta, čime će se zaokružiti praćenje ljudskih prava u Republici Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Žiofre je istakao važnost efikasnih i osnaženih nezavisnih tela, ulogu organizacija civilnog društva u promovisanju i zaštiti ljudskih prava i jačanju demokratske prakse i naglasio da će Delegacija EU u Srbiji nastaviti da podržava aktivnosti Ministarstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter