Izvor: Tanjug
28.02.2023 u 22:09
0

Predsednik Vučić ističe: „Ponosan sam što nismo postali parija evropska i svetska!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je ponosan na činjenicu “što Srbija nije postala parija, evropska ili svetska“ i što nije izolovana, a istovremeno čuva nacionalne interese.

Aleksandar Vučić je na RTS, govoreći o evropskom predlogu za rešavanje pitanja KiM, podsetio da je samo čitao loše delove, mada ima, kaže, i dobrih koji se tiču SPC, ispunjavanja prethodnih sporazuma za Srbiju važne ZSO.

Kako je rekao, loše delove je čitao jer nema šta da krije.

“Žozep Borelj nije mogao da upotrebi izraz da sam podržao, prihvatio. Bio je nedoređen, jer ja sam govorio o konceptu i okviru”, rekao je Vučić, odgovarajući na konstataciju novinara da je šef diplomatije EU Borelj bio neodređen kada je govorio o Vučićevom stavu.

Predsednik Aleksandar Vučić jasan: „Ne može da se pregovara o međunarodnom priznanju i ulasku KiM u UN!“

Predsednik Vučić je kazao da može da se razgovara i da bi to suštinski dovelo do normalizacije.

“Da, nama je potrebna normalizacija odnosa sa Albancima i neće to biti lako, ali to nema veze sa ovakvim državnim pitanjima kako su to želeli da predstave i u parlamentu sa celom predstavom nasilja pripremljenom unapred, besmislenim banerima i transparentima, sa celom koreografijom, snajperskom puškom za dane kasnije”, rekao je predsednik.

Govorili su, primetio je Vučić, da će da potpiše sporazum, pa da će dati premijerki Ani Brnabić da potpiše, pa onda ni to, ali da je opet u pitanju izdaja, jer se tu nešto navodno krije.

“Zato što je nama lakše da poverujemo da je CIA izazvala zemljotres u Turskoj i naježite se kad takve budalaštine čujete. Koga briga za racionalno? Onda slušam neke ljude po svim televizijama, problem je što se kriju sporazumi…”, rekao je Vučić.

Poručio je da se nijedan sporazum ne krije i da je javno objavljen i da se to može videti na sajtu Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić o predlogu EU: „Rekli su uzmite ili ostavite!“

“Nikakve tajne nema. Sit sam tih priča, vi ne znate šta piše u Brisleskog spoarzumu, pa kako ne znate, strana i po teksta”, rekao je on.

Predsednik je naveo da je ponosan na činjenicu što smo se izborili da danas potpisujemo ugovor u iznosu od 610 miliona evra poklona.

“Ukupno za 22 godine za infrastrukturne projekte smo dobili 420 miliona. Mi smo danas dobili 610 miliona evra. Ponosan sam što nismo postali parija evropska i svetska, što nismo zemlja koja je izolovana, a istovremeno čuvamo nacionalne i vitalne interese”, rekao je on.

Predsednik Vučić poručio je da se trudio i borio, i da će to nastaviti da radi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter