Izvor: Tanjug
08.04.2024 u 16:32
0

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U SENAT: Počeo sastanak sa predsednikom gornjeg doma francuske skupštine Žerarom Laršeom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u zgradu Senata u Parizu, gde ga je dočekao predsednik francuskog Senata, gornjeg doma francuskog parlamenta, Žerar Larše.

Predsednik Vučić prisustvovao je smotri stroja, zajedno sa predsednikom Senata Laršom, nakon čega je počeo sastanak. Po završetku sastanka, predsednik Vučić upisaće se u knjigu počasnih gostiju.

Posle sastanka u Senatu, predsednika Vučića imaće susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom od 20 časova u Jelisejskoj palati, kada se očekuje i zajednička konferencija za medije Vučića i Makrona. Vučić je u zvaničnu posetu Francuskoj stigao na poziv Makrona, a počeo ju je posetom Domu invalida gde mu je priređen svečani doček uz intoniranje himni dve zemlje.

Nakon toga srpska delegacija je imala odvojene sastanke sa francuskom kompanijama „Daso“ i EDF sa kojom je potpisan memorandum o razumevanju. Nakon toga Vučić je razgovarao sa troje mladih nuklearnih stručnjaka koji se školuju i rade u Francuskoj i koji su izjavili da u Francuskoj, kao jednoj od najvećih nuklearnih sila, sakupljaju znanje koje bi jednog dana mogli da donesu u Srbiju. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter