Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
15.11.2023 u 16:50
0

ANDREJ PLENKOVIĆ: „Dok Milanović ne promeni odnos, politika Vlade ostaje ista“

Hrvatski premijer Andrej Plenković je predstavio je danas kandidata za novog ministra odbrane Ivana Anušića, zahvalio donedavnom Mariju Banožiću, kojeg je smenio zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Plenković je ponovio saučešće porodici stradalog vozača kombija, a Banožiću je poželeo brz oporavak i zahvalio mu na doprinosu koji je dao u radu Vlade tokom protekle više od tri godine.

– Dao je doprinos radu vlade, i to na najbolji mogući način, u njegovom mandatu učinjeni su ogromni iskoraci u odbrambenoj politici, povećana su ulaganja u Hrvatsku vojsku, povećana su materijalna prava vojnika – rekao je Plenković.

NEĆU DOPUSTITI DA ME ZULUMČARE! Milanović: Ne sme biti ''svetih krava'' osim temeljne ljudske sposobnosti
tanjug FOTO HINA MARIO STRMOTIC

Kao primer je izdvojio nabavku višenamenskih aviona, ulaganja u protivvazdušnu odbranu, vraćanje vojske u Sinj, Ploče, Varaždin i druge gradove.

Plenković se nije složio s ocenom nezavisnog poslanika Rajka Ostojića da Banožić nije bio dobar ministar. „Bio je vrlo dobar ministar i provodio je politiku vlade, a i politički se postavljao prema onima koju su ga vulgarno i brutalno vređali“, rekao je Plenković, govoreći o predsedniku Republike Zoranu Milanoviću sa kojim je Banožić bio u neprestanom sukobu.

Na pitanje poslanika Franka Vidovića (SD) hoće li novi ministar uspostaviti bolju komunikaciju s Pantovčakom, Plenković je rekao da je za to potrebno dvoje.

– Što se tiče Milanovića i njegovog ponašanja prema Vladi i ministru odbrane, on mora napraviti neke geste gde će povući sve difamacije i najvulgarnije napade na članove Vlade i, kada se to dogodi, onda se može očekivati normalizacija komunikacije. Do tada će politika Vlade biti kakva je sada i neće se menjati – naveo je Plenković.

Milanović je rekao ranije da nema uticaj na izbor novog ministra odbrane, da je to u nadležnosti premijera, ali da se nada da će to biti neko ko će znati da komunicira sa njegovim savetnicima.

Poslanica Sandra Benčić (Možemo) pitala je Plenković da li je upoznat s nalazom krvi bivšeg ministra Banožića u trenutku saobraćajne nesreće, Plenković je odgovorio da je to u nadležnosti Županijskog državnog tužilaštva.

„KADA BUDE SVIMA JASNO, BIĆE KASNO“: Medojević tvrdi da će Evropa sad će prevariti i ući u koaliciju sa DPS-om

– Oni su jedino ovlašćeni da o tome govore, niti smo pitali, niti imamo te podatke, niti su to podaci koje bi neko trebalo s nama da deli. Mi smo svoju političku odluku o razrešenju Banožića objavili i objasnili – rekao je Plenković, prenela je Hina.

Dok je iz Državnog tužilaštva u Vukovaru sinoć saopšteno da u krvi Banožića nije bilo alkohola, hrvatskim medijima kruži fotografija nalaza iz bolnice u Vinkovcima, gde mu je neposredno nakon nesreće testirana krv i pokazuje da je vrednost bila 0,21 promil.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter