Izvor: Happy BSC Portal/Vjesti.me
13.11.2023 u 11:26
0

ANDRIJA MANDIĆ: „Njegošev trag u našem biću je neizbrisiv“

On je rekao da je proglašenjem rođendana Petra II Petrovića Njegoša državnim praznikom „prekinut negativan stav bivše vlasti, koja je neprestano podrivala ovog vladajućeg i književnog velikana“.

Predsednik Skupštine Andrija Mandić čestitao je građanima Njegošev dan i istakao da je „Njegošev trag u našem biću neizbrisiv“.

On je kazao da je proglašenjem dana rođenja Petra II Petrovića Njegoša za državni praznik, „prekinut je negativan odnos bivših vlasti koje su ovog vladarskog i literarnog gorostasa konstantno srozavale“.

– Svim građanima Crne Gore čestitam Njegošev dan, datum od izuzetne važnosti za celo društvo i koji je sa punim pravom postao naš državni praznik kulture. Trag koji je Njegoš ostavio na samom biću našeg naroda je neizbrisiv i njegovo stvaralaštvo predstavlja kičmu narodne kulture, pismenosti i duhovnosti – napisao je Mandić na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

– Njegoš je kao ličnost bio ujedinitelj. On je kroz svetovnu i duhovnu vlast činio sve da svojim sunarodnicima donese mir i bratsku slogu“, dodao je on.

– Zato imamo dužnost da se ovom velikanu odužimo tako što ćemo stvarati bolju budućnost kroz očuvanje tradicije i ideja razumevanja, tolerancije i suživota u našoj zemlji – zaključio je Mandić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter