Izvor: Kurir
26.03.2024 u 16:43
0

BIH NEĆE BITI ČLANICA NATO, A DESETINE HILJADA OSIROMAŠENOG URANIJUMA DOĆI ĆE NA RED: DODIK komentarisao odbijanje TAČKE o AGRESIJI NA SRBIJU!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da BiH nije kandidat za NATO niti će biti član ove alijanse.

Dodik je objasnio da u skladu sa procedurom Parlamentarna skupština treba da donese takvu saglasnost, ali da te saglasnosti nema niti će je biti.

„Ostajemo zajedno sa Srbijom vojno neutralni. BiH nije zemlja koja je kandidat za NATO niti će biti članica NATO-a“, rekao je Dodik novinarima u Brodu.

ZORAN MILANOVIĆ: U Hrvatskoj imamo inflaciju pohlepe; Tome se mora stati na kraj

Komentarišući jučerašnju sednicu Saveta bezbednosti UN i odbijanje inicijative Rusije da se raspravlja o 25 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, Dodik je rekao da je veoma važno da se takve inicijative pojavljuju, jer će jednog dana sigurno doći na dnevni red i biće potvrđeno da je bombardovanje učinjeno mimo odluka međunarodnih tela, mimo odluka UN i da je to zločinački akt za koji niko nije odgovarao i da se mora tražiti obeštećenje za Srbiju i srpski narod.

„Bila je dobra namera da se razjasni nešto što u svetu postoji kao potpuno neprihvatljivo, a to je da su se nekoliko zemalja članica NATO-a udružile i bombardovale jednu malu zemlju Srbiju i srpski narod, po drugi put, nakon Republike Srpske“, naglasio je Dodik.

On je istakao da je u tim bombardovanjima korišten osiromašeni uranijum i da su ubijane žene i deca.

„Nekoliko desetina hiljada tona osiromašenog uranijuma sručeno je na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod“, naveo je Dodik.

On je zaključio da je realno bilo očekivati da SAD neće prihvatiti da se njoj sudi u Savetu bezbjednosti UN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter