Izvor: bschappy
12.09.2023 u 13:47
1

BIZARNI SKANADAL U CRNOJ GORI:Obijen depo Višeg suda u Podgorici, političari saglasni da gore ne može biti

Predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić izjavio je danas da je do provale u depo tog suda došlo putem prokopanog tunela ispod zgrade, ali da je popisom konstatovano da, kako je rekao, gotovo ništa ne nedostaje.

Negirao je navode pojedinih medija da je ukraden laptop korejskog „kralja kriptovaluta“ Do Kvona, jer se on ni ne nalazi u depou.

Istina je da su u Višem sudu u prostorijama depoa tog suda zatečeni tragovi drugih lica. Odmah je obaveštena policija, koja je nakon izvršenog uviđaja došla do iste konstatacije. Sproveden je popis, koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Konstatovano je da gotovo ništa ne nedostaje“, rekao je Savić, prenele su podgoričke Vijesti. Prema njegovim rečima, zabunu je stvorilo to što stvari nisu bile na mestu i da je pregledom predmeta konstatovano je da su ispreturane.

LEPO JE ŠTO PREDSEDNIK IMA POVERENJE U SPAJIĆA: Za Budućnost Crne Gore traži vraćanje razgovora na početak – eksluzivno za portal BSC HAPPY predsenik Nove Srpske Demokratije Andrija Mandić

Savić tvrdi da čak i da su neke stvari nestale to ne bi bila nenadoknadiva šteta jer su, kako kaže, dokazi izveštačeni.

Blago ovome što je obio depo Višeg suda. Tu ima više droge nego u Kolumbiji i Meksiku zajedno, poručio je lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Knežević je reagovao nakon što je objavljeno da je obijen depo Višeg suda u koje se skladište, između ostalog, dokazi, oduzeti predmeti, skaldišti se i veća količina droge koja je dokazni materijal… – Škaljarci i Kavčani sad mogu u penziju. Samo se molim Bogu da nije ponio i one praćke iz državnog udara. Udrite Putine i Bajden pa ko što ponese – naveo je on.

On dalje nastavlja

Predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocenio je skandaloznim objašnjenje predsednika Višeg suda Borisa Savića o upadu u depo ovog suda kroz podzemni tunel koji je iskopan ispod zgrade te ustanove.

-Bizarnije ne može biti! Ono što su do sada mediji preneli sa pres konferencije održane danas u podgoričkom Višem sudu je državna sramota, ali je objašnjenje koje je dao Boris Savić, predsednik te sudske institucije, skandalozno; ‘Tunel je tačno otkriven pod zemljom, a istragom će se utvrditi koji je alat korišćen’! Zamislite da je tunel tačno pod zemljom? Zamislite da je popisom otkriveno da gotovo ništa ne nedostaje?“, naveo je Danilović. Danilović je citirao je izjavu Savića da je, kako je rekao predsednik Suda:

-Na dobro sakrivenom mestu pronađen otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost“.

Kazao je da je događaj bizaran, istovremeno „kriminalno opasan“, ali da je ipak bizarniji nastup predsednika suda. „Kaže čovek da ne znaju šta se sve moglo desiti da taj otvor nije primećen? A šta se moglo desiti? Neko bi valjda ušao u depo i preturao po deponovanom materijalu i dokazima, zar ne? Možda bi i iznosio po paketić droge za prodaju? Možda bi u depou držao zatvorenike, a možda bi se i uselio sa širom familijom?

Predsednik kaže da je otvor primećen! Čekajte; je li primećen ili otkriven? Jesmo li mogli saznati danas zašto taj otvor nije primećen juče? Koliko je taj otvor“, upitao je lider Ujedinjene. Dakle, kazao je Danilović, saznali smo da je neko kopao tunel „tačno ispod zemlje“, da je jedan otvor u depou Višeg suda, ali se ne pominje drugi otvor ili ulaz.

Ne znamo ni gde je tunel tačno vodio – šta je pokazala istraga? Da nisu krtice? Gremlini, možda? Da nisu patuljci iz Diznijevog crtaća? Možda su nam Rusi prokopali tunel s donje strane, tačno sa Kamčatke? ‘Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost’ – ovu genijalnu misao, sentencu iz kriminalističkih otkrivki, verovali ili ne, saopštio je naš Boris! Dakle, sada smo mirni – zatvoren je primećeni otvor, a da nije joooj nama“, naveo je Danilović i dodao: „Ne može čovek ni da pomisli šta se sve moglo desiti da to nije zatvoreno? Uhh! Možda predsednik Suda neće da nas sekira detaljima i ostaje na nivou nonšalantne znakovitosti ili mističnosti poput Marti Misterija? Kakva je to staloženost i hladnokrvnost? Važno je da smo zatvorili? Slutim, međutim, da su naši istražitelji, a mistično je i ko je istraživao – verovatno najbolji istraživači naše policije, Bemaksovi rudari, možda i pritrpali tunel? To ako se na vreme ne pritrpa može da stvori celi podzemni svet? Ko zna gde je drugi otvor; Severna Koreja? Užas! Možda je tunel vodio do Hotela Podgorica, možda uopšte nije nigde vodio nego je samo, prosto, bio tunel s mističnim jednim otvorom koji se pojavio prvi put od vremena Vikinga i to u depou Višeg suda“. Kako nas je, kaže Danilović, samo Bog pogledao, kakva nas je luča obasjala, pa je predsednik suda zatvorio taj otvor koji se pojavio niotkuda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BIZARNI SKANADAL U CRNOJ GORI:Obijen depo Višeg suda u Podgorici, političari saglasni da gore ne može biti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter