Izvor: Vijesti
13.09.2023 u 10:17
0

KOPAN MESEC DANA: Otkriveni novi detalji o misterioznom tunelu preko kog je izvršen upad u Viši sud u Podgorici

Predmet protiv kavačkog kriminalnog klana jedan je o ispreturanih u depou podgoričkog Višeg suda, nakon što je mafija pronašla način da uđe u prostorije te institucije.

Kako je nezvanično rečeno da je slučaj protiv visokorangiranog člana te kriminalne organizacije Slobodana Kašćelana, posebno interesovao one koji su prokopali tunel dug bar 30 metara – od zgrade u Njegoševoj ulici do depoa u Višem sudu u Podgorici.

– Istražitelji su pronašli ispreturane spise nekoliko predmeta, a naročito jednog u kom je okrivljen Kašćelan, a dron koji je deo dokaznog materijala, nađen je van kese u kojoj se nalazio – rekao je sagovornik iz istrage.

Dronovi su oduzeti u nekoliko predmeta koji se vode pred Višim sudom, a i u onom formiranom protiv 17 kavčana zbog optužbi za planiranje likvidacija dvojice, sada pokojnih pripadnika njima suprotstavljene kriminalne ekipe, Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića.

Iako nije precizirano koji od nekoliko predmeta formiranih protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan je najviše zanimao “rudare”, sagovornik “Vijesti” kazao je da je to predmet u kome je zaplenjen i dron.

BIZARNI SKANADAL U CRNOJ GORI:Obijen depo Višeg suda u Podgorici, političari saglasni da gore ne može biti

Dron se pominje u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva protiv Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana i još 14 osoba, zbog planiranja ubistva sada pokojnih pripadnika škaljarskog klana Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića. Članovima te grupe označili su i Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Danila Bakića, Stevana Kraljevića, Radovana Mujovića, Vladana Lučića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Prema dokazima plan im je bio da Jovicu Vukotića likvidiraju dok se nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu.

Kao osobe koje su imale zadatak da ubiju vođu škaljaraca označeni su Vukčević, Terzić i još jedan zasada nepoznati član kriminalne grupe.

U već potvrđenoj optužnici navodi se da je deo Zvicerove ekipe obučavan kako da dronovima prenese eksplozivne naprave i fizički likvidira pripadnike škaljarskog klana.

Prema tvrdnjama SDT-a, i državni prvak u padobranstvu, Saša Dragojević, deo je ekipe koja je tokom 2020. godine planirala ubistvo dvojice škaljaraca.

Taj službenik podgoričke javne administracije, uhapšen je u julu 2023. godine, sa još dve osobe, zbog sumnje da je deo višečlane mafijaške organizacije kojom je rukovodio vođa kavačkog klana, Radoje Zvicer.

Dragojević je deo podgoričke Službe zaštite i spasavanja i instruktor je za upravljanje dronovima.

Osim Dragojevića, u julu su uhapšeni i Boris Pejović i Borko Bešović, inače jedan od najspremnijih vojnih specijalaca koji je igrao bitnu ulogu u kavačkoj kriminalnoj ekipi.

Bešoviću, pripadniku Bataljona za borbenu podršku Vojske Crne Gore, služba je prestala krajem 2022. godine zbog bezbednosnih pretnji.

Zbog planiranja likvidacija sada pokojnih Vukotića i Jovanovića, krivična prijava podneta je i protiv Zvicerovog rođaka Radoja Živkovića zvanog Žuti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter