Izvor: Tanjug
01.08.2022 u 15:01
0

BUGARI IDU NA NOVE IZBORE Građani biraju svoje predstavnike četvrti put u dve godine!

Nakon kolapsa koalicione vlade reformskog premijera Kirila Petkova u junu, bugarski predsednik Rumen Radev odredio je ponedeljak 2. oktobar kao datum održavanja četvrtih parlamentarnih izbora za manje od dve godine.

Radev je takođe imenovao bivšeg ministra rada Galaba Doneva za premijera prelazne vlade koja će obavljati poslove od 2. avgusta do formiranja nove vlade nakon izbora i najavio da će u utorak izložiti prioritete nove vlade, navodi se u saopštenju njegovog kabineta, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bugarska, članica Evropske unije, suočava se sa rastućom inflacijom, neizvesnim snabdevanjem prirodnim gasom i drugim efdektima rata u Ukrajini.

Imenovanje Doneva (55) za predsedničkog savetnika za socijalnu politiku smatra se nagoveštajem da će zaštita domaćinstava od rastućih cena energije i hrane biti prioritet za administrativnu administraciju.

DODIK: Republika Srpska u potpunosti podržava rukovodstvo Srbije da deeskalira situaciju na Kosovu i Metohiji

To bi moglo uključivati napore za obnavljanje uvoza ruskog gasa, kao i popravljanje diplomatskih odnosa sa Moskvom koji su bili zategnuti tokom mandata vlade premijera Petkova.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter