Izvor: RT
25.03.2024 u 20:06
3

CRNOGORSKA BRAĆA USTALA PROTIV PRIJEMA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO U SE, ŠEFICA DELEGACIJE JASNO REKLA: „To bi bio nož u leđa BRATSKOJ SRBIJI“

Vukićević je poručila da bi glasanje Crne Gore za članstvo tzv. Kosova u SE bio direktan nož u leđa bratskoj i prijateljskoj Srbiji

Šefica crnogorske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Maja Vukićević iz  Demokratske narodne partije neće glasati za prijem lažne države Kosovo u Savet Evrope, zaključeno je na sednici Glavnog odbora partije Milana Kneževića.

Prethodno je poslanica DNP Maja Vukićević poručila da bi glasanje Crne Gore za članstvo „Kosova“ u SE bio „direktan nož u leđa bratskoj i prijateljskoj Srbiji“.

„Mila Đukanovića smo možda smenili, ali su loše prakse njegove politike ostale. Znam da ima onih koji smatraju da ‘to tako treba’, ali taj podanički mentalitet treba poraziti uvek i na svakom mestu. Parlamentarna skupština Saveta Evrope se neće na ovom zasedanju izjašnjavati o ulasku ‘Kosova’, ali kad god to pitanje bude bilo na dnevnom redu, ukoliko budem u sastavu crnogorske delegacije, lično ću glasati protiv te odluke“, rekla je Vukićević.

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević je tokom boravka skupštinske delegacije iz Crne Gore u Talinu, rekao da crnogorske vlasti šalju opasnu poruku „skretanja države sa evroatlantskog kursa“.

„Nakon rušenja dobrosusedskih odnosa sa BiH, prilikom posete ruskog agenta Dodika predsedniku Skupštine Andriji Mandiću, sada se iz ekstremnog dela vlasti otvoreno najavljuju promene državne politike prema Kosovu, kroz najavljeno glasanje predstavnika vlasti protiv ulaska Kosova u Savet Evrope“, saopštio je Rakočević sagovornicima iz Albanije, Holandije, Litvanije i članovima drugih delegacija.

Koliko DPS-u smeta „skretanja sa evroatlantskog kursa“ Crne Gore, govori činjenica da se i njihov portparol Miloš Nikolić osvrnuo na odluku DNP-a da podrži stav šefice crnogorske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE).

„Ako neko nije oteo Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) ili ako se od danas nije vratio na fabrička podešavanja bilo bi korisno da se oglasi. Da li Vlada podržava ovakve stavove Kneževića? Da li Crna Gora ima jedinstvenu spoljnu politiku?“ upitao je Nikolić na mreži Iks.

Vukićević se, kako je ocenio, sjajno preporučuje za poziciju potpredsednice nakon rekonstrukcije Vlade.

„Knežević dokazuje da su on i Mandić ideolozi nove vlasti. Još jedan gest koji će narušiti odnose u regionu. Na sceni je nova politika pod palicom proruskog DF“, dodao je Nikolić.

Podsećamo da je ovo velika promena upolitici Crne Gore jer je prethodno vlada Dritana Abazovića dala punu podršku prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope.

Tada su zeleno svetlo nepriznatoj državi „Kosovo“ dale, između ostalih, Crna Gora, Slovenija, Severna Makedonija, Hrvatska, Albanija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “CRNOGORSKA BRAĆA USTALA PROTIV PRIJEMA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO U SE, ŠEFICA DELEGACIJE JASNO REKLA: „To bi bio nož u leđa BRATSKOJ SRBIJI“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter