Izvor: HAPPBSC/TANJUG
26.03.2024 u 08:15
0

SEĆANJE NA SRPSKE CIVILE: Obeležavanje 32 godine od stradanja Srba u Sijekovcu kod Broda

U Sijekovcu kod Broda danas će biti obeležene 32 godine od zločina nad srpskim civilima koji su počinile oružane snage iz Hrvatske i paravojne muslimansko-hrvatske jedinice iz BiH. Obeležavanju će prisustvovati predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, prenosi Srna.

„BOSNA VAM NIJE DIVLJI ZAPAD“: Dodik poslao BRUTALNU PORUKU

Pripadnici regularne Hrvatske vojske su, zajedno sa paravojnim hrvatsko-muslimanskim jedinicama iz BiH i Hrvatske, 26. marta 1992. godine ubili devet srpskih civila u Sijekovcu, a narednih dana ubijeno je još 37 Srba iz ovog prigradskog naselja. Prema podacima Boračke organizacije Brod, najmlađa žrtva imala je 17, a najstarija 72 godine. U napadu je zapaljeno 15 kuća i crkva. Bio je to prvi masovni zločin i pre nego što je počeo oružani sukob u BiH, koji su počinile regularne snage hrvatske vojske i paravojne muslimansko-hrvatske formacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter