Izvor: Tanjug
25.03.2024 u 17:45
5

„BOSNA VAM NIJE DIVLJI ZAPAD“: Dodik poslao BRUTALNU PORUKU američkom ambasadoru

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da Amerika nema ništa sa Izbornim zakonom u BiH i krajnje je vreme da njen ambasador prestane da se meša u unutrašnja pitanja i izborni proces u BiH.

„O izmenama Izbornog zakona konačnu odluku mogu doneti samo institucije BiH i demokratski izabrani predstavnici tri konstitutivna naroda i dva entiteta, a ne portparol SDA Majkl Marfi i njegovi službenici u američkoj Ambasadi. Njihova lažna briga je klasična manipulacija i otvaranje prostora američkom potrčku Kristijanu Šmitu da se uključi i nametne zakon. Toliko je postalo očigledno da žele da sruše svaki dogovor i preko Šmita kontrolišu sve procese u BiH, ali to im neće proći“, naveo je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše reagovanje Ambasade SAD na HDZ-ov predlog izmena Izbornog zakona, Dodik je odgovorio da su motivi Ambasade SAD i Marfija nama dobro poznati, i nismo čuli ništa novo, jer njihov pristup godinama ostaje isti, ali treba da znaju da neće uspeti da sprovedu u delo ono što su naumili.

„Možda su uspeli sve da kupe da rade za njih, ali nas u Republici Srpskoj ne mogu i neće uspeti da nametnu strukture koje njima odgovaraju, jer to nikada neće dopustiti narod Srpske, kao što neće moći da nametnu zakone preko Šmita, jer taj lik za Republiku Srpsku ne postoji. Ne mogu garantovati šta će uraditi u Federaciji, ali nadamo se da će biti razumni i pokazati svoju orpedeljenost za dijalog i saradnju kao jedini način uspešnog funkcionisanja u BiH“, naglasio je Dodik.

Printscreen-Happy Tv

On je istakao da smo navikli na Marfijevo krajnje bezobrazno, bahato, osiono i drsko mešanje u unutrašnje stvari BiH, ali postavljajući se sad i kao tumač zakona prevršio je svaku meru.

„Niti on, a pogotovo muslimanski službenici u Ambasadi SAD u FBiH nisu pozvani da tumače bilo šta, a pogotovo da preuzimaju ulogu pravnih eksperata. Izgleda da se previše uživio u ulogu portparola SDA, pa je sada dao sebi za pravo da drži predavanje ministru pravde u Savet ministara Davoru Bunozi o tome kako bi, iz ugla američkog državljanina, trebalo da izgleda Izborni zakon u BiH“, naveo je Dodik.

S obzirom na to da je željan da se nešto pita, preporučujem mu kao američkom državljaninu da se malo pozabavi Amerikom u kojoj ima više nerešenih problema, zemlja je u ogromnim dugovima, beskućnici su na svakom koraku, ogroman je sloj siromašnog stanovništva i da ne nabrajam dalje, kaže Dodik. „Ne razumem da se pored svih problema u SAD, ambasador uporno bavi BiH, pokušava svim silama da sruši svaki mogući dogovor i dijalog, te da se u sve meša tako da mogu reći da bi mu veoma dobro pristajao nadimak – vegeta“, naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da je uveren da ministar pravde u Savetu ministara Davor Bunoza i domaći pravni eksperti mnogo bolje znaju kakav zakon treba BiH nego jedan američki diplomata ili amabasada koji se najmanje bave svojim poslovima, a sve više urušavaju demokratske procese u BiH.

„Zakone u BiH, pa tako i Izborni donosiće predstavnici institucija BiH, a sigurne ne američki i nemački državljani“ poručio je predsednik Republike Srpske. Dodao je da Marfi i njegovi mentori i saradnici treba da znaju da ovo nije Divlji zapad, niti su stanovnici BiH plemena nad kojima bi se Marfijeva zemlja iživljavala i trenirala strogoću.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “„BOSNA VAM NIJE DIVLJI ZAPAD“: Dodik poslao BRUTALNU PORUKU američkom ambasadoru”

  1. Tako je legendo. Neka si se i ti rodio da bar neko ima muda u ovoj državi da kaže istinu. Amero Natovskoj babdi malo je što okupiraše BH sada bi i da zakone uređuju po svojoj volji. Samo bandu oterati i na tome insistirati.

    3
    0
    Odgovori
  2. Bravo gospodine Dodik. Sva tri naroda koja zive u BIH trebaju da saradjuju medjusobno i do ose odluke. Nikako Amerikanci, Njemci i drugi okupatori.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter