Izvor: TANJUG
23.01.2024 u 10:14
1

DIPLOMATSKI SKANDAL PRED FON DER LAJEN: Plenković odbio da se pojavi u Predsedništvu BiH zbog Komšića

Iako je ranije bilo najavljeno, hrvatski premijer Andrej Plenković, koji sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i holandskim kolegom Markom Ruteom boravi u Sarajevu, jutros se nije pojavio na sastanku u zgradi Predsedništva BiH zbog Željka Komšića.

Komšić je u Predsedništvo BiH i na poslednjim izborima izabran kao predstavnik hrvatskog naroda, ali glasovima Bošnjaka.

Bosnian Croat member of the tripartite Bosnian Presidency Zeljko Komsic attends the presidency inauguration ceremony in Sarajevo, Bosnia, Wednesday, Nov. 16, 2022. (AP Photo/Armin Durgut)

Komšić, koji je trenutno predsedavajući Predsedništva BiH, srpski član Željka Cvijanović i bošnjački Denis Bećirović dočekali su Fon Der Lajen i Rutea, javio je sarajevski portal Klix ocenjujući to „diplomatskim skandalom“. Portal navodi da je Plenković time „iskazao duboko nepoštovanje prema institucijama BiH i njenim legalno izabranim zvaničnicima“.

Plenković je sinoć stigao u Sarajevo, kada se sastao sa delegacijom Islamske zajednice u BiH i Vrhbosanskom nadbiskupijom i večerao sa vrhom HDZ-a na čelu sa Draganom Čovićem, Borjanom Krišto i Lidijom Bradarom.

DISONANTNI TONOVI U BIH: Željka Cvijanović reagovala zbog potpisa Zlatka Lugumdžije protiv Rusije

Klix piše da je Plenković odlučio da u Predsedništvo BiH ne dođe nakon što je dobio potvrdu da se Komšić vratio iz inostranstva gde je boravio poslednjih dana i da će prisustvovati današnjem sastanku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DIPLOMATSKI SKANDAL PRED FON DER LAJEN: Plenković odbio da se pojavi u Predsedništvu BiH zbog Komšića”

  1. Čovek je u pravu…… jer Komšića nisu izabrali Hrvati već Muslimani zbog svojih interesa i Komšić ne radi za Hrvatski narod u Bih već radi za interese Muslimanskog vrha.

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter