Izvor:
30.10.2017 u 16:51
0

ĐUKANOVIĆ: Hitno „buđenje“ aktivista i svih koji upravljaju glavnim gradom!

Lider Demokratske partije socijalista zatražio od podgoričkog odbora da pojača rad. DPS procenio da je u zaostatku od 5.000 do 7.000 glasova u odnosu na opoziciju

DEMOKRATSKOJ partiji socijalista u Podgorici gori pod nogama uoči novih lokalnih izbora u glavnom gradu koji će se održati iduće godine! Čak i Milo Đukanović, lider, priznaje zaostatak u odnosu na opoziciju od pet do sedam hiljada glasova, što je za ovdašnje prilike gotovo nemoguće dostići.

Gubljenje pozicija u gradu preko koga se prelama državna politika podiglo je na noge vrh stranke. Na sastanku opštinskog odbora Đukanović je zatražio hitno "buđenje" aktivista i svih onih koji danas upravljaju glavnim gradom. Podaci su alarmantni i zahtevaju akciju, pa je Đukanović, kako saznajemo, prilično besan, poručio saborcima da se mora pojačati rad na terenu kako bi se sumorna računica ispravila. U spasavanju Podgorice biće uključen ceo državni aparat. Formirano je koordinaciono telo u koji su uz Đukanovića uključeni i drugi zvaničnici poput premijera Duška Markovića, aktuelnog gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, ministri i drugi činovnici.

– Ako uzmemo u obzir rezultate parlamentarnih izbora prošle godine, mi smo u debelom zaostatku u odnosu na ukupnu opoziciju. To se mora ispraviti – poručio je oštro Đukanović.

Lideru DPS-a po svoj prilici dojadili su stari kadrovi, pa je zatražio od stranačkog rukovdstva u Podgorici – podmlađivanje.

– Odbor glavnog grada treba podmladiti i ubaciti što više mladih ljudi. Samo tako možemo biti konkurentni i osvežiti svoju političku ponudu – kategoričan je Đukanović.

Politčki analitičar profesor dr Srđan Vukadinović kaže da je panika u redovima DPS vidljiva, ali da to ne iznenađuje ako se zna da rejting partije pada.

– U DPS-u su svesni da će teško biti nadomestiti sedam hiljada glasova, a možda i još koju hiljadu. Nema tog inženjeringa koji će promenti to stanje, jedino ako bi se izmislilo neko novo vanredno stanje, poput izmišljenog državnog udara. Posle gubitka Kotora, Budve, Herceg Novog, Plužina, Berana, socijalistima Đukanovića gori pod nogama i na Cetinju, Mojkovcu, Petnjici gde će se takođe održati lokalni izbori – kaže Vukadinović.

Ako opozicija pobedi u Podgorici, kako navodi Vukadinović, što je realno očekivati, gotovo je sigurno da Đukanović neće dozvoliti raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer bi svoju gubitničku sudbinu definitivno zakucao.

– Podgorički izbori su "lakmus papir" budućih dešavanja. Da je glavni grad odavno opozicioni, to znaju i u DPS, kao i u drugom centru Nikšiću, bez obzira na to što su tamo na vlasti. Ne treba zaboraviti da je u Milovom rodnom gradu opozicija bojkotovala izbore i da je izlaznost građana bila ispod očekivanja lidera DPS. Ostalo je da se vidi da li će opozicija znati da iskoristi ovu šansu – ističe Vukadinović.

Izvor: Večernje Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter