Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug.rs
21.12.2023 u 16:06
0

DODIK BESAN NA PRAVOSUĐE: „Pravo u BiH je mrtvo, stranci kontrolišu sve“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je pravo u Bosni i Hercegovini "mrtvo" i da "stranci kontrolišu sve".

– Američka ambasada i osoblje su svojim uplitanjem i intervencijama napravili rijaliti program od nečega što bi trebalo da se zove pravosuđe, a poznajemo ga kao neustavni Sud i Tužilaštvo BiH – napisao je Dodik na drušvenoj mreži Iks.

Naveo je da stranci „i ne kriju da kontrolišu pravosuđe, već da javno prete procesima, ako se ne radi ono što oni narede“.

– To njihovo nasilničko i bahato ponašanje dovelo je do toga da su u vrhu pravosuđa ljudi koji su teško kompromitovani, i sada svi svedočimo uspesima i rezultatima njihovih velikih reformi – ocenio je Dodik.

Dodao je da su „stranci srušili i sud i pravdu i institucije i institucionalno delovanje i doprineli da tamo gde treba da bude red, vlada haos i bezakonje“.

– (Visoki predstavnik) Kristijan Šmit je javno izjavio da treba pružiti podršku Tužilaštvu, da je potrebna administracija u BiH koja se može uspostaviti uz spoljnu pomoć – i na to niko u BiH ne kaže ništa – rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, u Tužilaštvu i Sudu ne rade pravnici – profesionalci, već „slepi poslušnici američke administracije“.

– Sad neko na to treba da ćuti i da to dozvoli. Jedan ilegalac kao dvorska luda ide po RS i Federaciji i obećava kome stigne da će nešto nametati. I to treba zvati suverenom zemljom!? – ocenio je Dodik.

GLAVNI PRETERS PRITIV DODIKA IPAK ODLOŽEN: Pretres je dložen jer tužioci nisu bili spremni za uvodne reči

Istakao je da se u RS „ne pitaju nikakvi stranci, ni izabrani ni neizabrani. Pita se samo narod koji je i na izborima rekao koju politiku podržava, a to nije ni podanička ni izdajnička, već politika koja dosledno poštuje Ustav i Dejtonski sporazum“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter