Izvor: Tanjug
28.03.2024 u 15:24
1

DODIK KREĆE NA SVE ILI NIŠTA: Neprijateljima RS i naroda poručio da će ih SATRTI!Slede RADIKALNE mere!

- Sud i Tužilaštvo BiH su sredstvo terora prema srpskom narodu u BiH i molim NSRS da usvoji ovu rečenicu kao definitivno istorijski tačnu, rekao je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je, na posebnoj sednici NSRS, rekao da BiH nema budućnost i da će zato „predložiti neke stvari“. BiH danas nije onakva kakvom ju je predvideo Dejtonski mirovni sporazum, što je neprihvatljivo za Republiku Srpsku, poručio je Dodik. Istakao je i da neće odustati od odbrane Republike Srpske i srpskog naroda i da nikad neće žrtvovati interese Srpske zbog ličnog komoditeta.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, dao je danas rok od sedam dana da se ponište izmene i dopune Izbornog zakona BiH, koje je prošle sedmice nametnuo Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika. Dodik je na sednici NSRS izneo još niz zahteva koji moraju biti ispunjeni, ili će, kako je rekao, Republika Srpska reagovati.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/

“Predlažem da kolonijalne uprave ponište odluke Šmita u roku od sedam dana. Ako toga ne bude, onda će naši poslanici u Parlamentu BiH tražiti zasedanje parlamenta, na kojem će se te odluke proglasiti neprihvatljivom, da se organima BiH zabrani poštovanje tih odluka, da se sajt OHR-a proglasi neprihvatljivim, tražićemo da se Službenom glasniku BiH zabrani objavljivanje odluka koje donesu ti stranci i njihove organizacije“, poručio je Dodik.

Nakon toga će, rekao je Dodik, tražiti da se u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH donese novi Izborni zakon BiH.

“Da se donese zakon sa svim tehničkim poboljšanjima koji bi se primenjivao odmah od ovih izbora, tražimo da se razvlasti CIK BiH, da PD PS BiH jednim aktom potvrdi jedno ustavno rešenje BiH i da su oni jedino mesto gde se donose zakoni. Tražićemo da se na toj sednici utvrdi brži put za približavanje BiH ka EU, sa jasnim naglaskom šta treba da se učini na tom putu i da se donese jedna deklaracija kojom se potvrđuje integritet BiH i želja za brzom stabilizacijom ka EU“, naveo je predsednik Republike Srpske.

Insistiraće, dodao je, da se tri strana ambasadora u BIH proglase nepoželjnim.

“Neprijateljima treba proglasiti ambasadore Velike Britanije, SAD i Nemačke. Zabraniti im delovanje u BiH i izbaciti ih iz BiH“, rekao je Dodik.

Ukoliko se ovo ne desi, nastavio je predsednik Republike, dodajući da se nada da će se bar jedna stvar ostvariti, Srpska će reagovati na više načina.

“Predlažem da Republika Srpska odmah obustavi rad i odlučivanje u institucijama na nivou BiH. Da budemo prisutni, ali da ne odlučujemo o ničemu. Ako se ne ispuni što tražimo, sa partijama u partnerstvu na nivou BiH ćemo raskinuti sve odnose i ponudićemo drugim partijama, Bošnjacima, određeni dogovor koji bi omogućio novo vreme“, rekao je Dodik.

I to nije sve po pitanju reakcija.

"U BUTMIRU ĆE SE VIJORITI NEMAČKA ZASTAVA" Kristijan Šmit poziva nemačke vojnike u BIH
Printscreen/Youtube/AL Jazeera Balkans

“Republika Srpska će doneti deklaraciju sa ustavnim uređenjem BiH koji se odnosi na dva entiteta i tri konstitutivna naroda i pokrenućemo priču oko statusa Republike Srpske. To se odnosi na povlačenje iz zakona o vojsci, da se aktivira priča za lekove i ostalo. Predložićemo da se donese izborni zakon Republike Srpske, da se već danas usvoji nacrt tog zakona. Kažu mi da će Šmit odmah reaagovati ako ga potpišem, ali evo vam kažem, ja ću ga potpisati“, kazao je Dodik i dodao:

“Tražićemo da Srbija insistira na svojoj Dejtonskoj ulozi, da se proglasi da su Bošnjaci prekršili Dejton. Mislim da ima još prostora za dogovor Srba, Bošnjaka i Hrvata. Takođe, imovina nije tema oko koje ćemo razgovarati. Kažu da ovaj lažni neće to nametnuti, hoće, laže. Oni znaju da su preterali, i ako im dozvolimo da se izvuku satraće nas. Zato ćemo mi njih satrati“.

Predsednik Republike Srpske je zaključio da će od NSRS insistirati da se napravi zaključak oko ove situacije, i da se donesu mere koje se tiču opremanja policije Republike Srpske, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DODIK KREĆE NA SVE ILI NIŠTA: Neprijateljima RS i naroda poručio da će ih SATRTI!Slede RADIKALNE mere!”

  1. tREBA DA SE RS PRIPREMI USVAKOM POGLEDU. aKO POKUŠAVAJU DA NAUDE PRED. DODIKU ILI BILO KAKAV POKUŠAJ HAPŠENJA ?,ŠTO BI BILO BEZUMAN AKT, ONDA TREBA I RS DA PRIPEMI PLAN ZA HAPŠENJE ŠMITA I DA GA po hitnom postupku procesuira .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter