Izvor: Tanjug/Alo
08.01.2023 u 19:22
0

DODIK SE OBRATIO PRED DAN DRŽAVNOSTI RS: Događaju prisustvovali visoki zvaničnici iz Srbije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na prijemu u Banjaluci povodom Dana RS da Srpska 31. put slavi svoje postojanje, istakavši da je to nepobitno i da se ne može zaustaviti.

– Republika 31. put slavi svoje postojanje, to je nesporno, bez obzira jer neki naši prijatelji to ne vole, ali se ne može zaustaviti. Pokazali smo za ovu 31 godinu da, u nekim našim borbama koje nam nisu bile na ruku, da su nam uzeli mnogo, ali nisu uzeli dušu, rekao je Dodik na prijemu.

On je rekao da su u RS uvereni da će se dostići krajnji cilj slobode.

– Znam da neki ne žele RS, njima neću ništa da govorim, promeniti ih neću. Nema razloga da se stidimo naše istorije, našeg postojanja. Ja nisam čovek koji mrzi, nisam pakostan, ali se javi neki inat u mojoj duši, samo da vas nekad nerviram, poručio je Dodik.

On je zahvalio prijateljima iz Evrope, a posebno državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

REPUBLIKA SRPSKA JE NAŠA NAJVEĆA SVETINJA: Dodik ponosan na sve ono što je Srpska danas

– Prirodno je da budemo zagledani u Srbiju, kao što su Hrvati iz BiH u Hrvatsku, pa i Bošnjaci u neke daleke istomišljenike koji nisu ovde stacionirani… Počinjemo da živimo na miran način. Neka svako ima svoju državu, neka se organizuje kako on misli da treba da živi. RS ima svoje granice i nikada u istoriji do sada srpski narod nije bio definisan kao što je to sada. A pitanje statusa? Videli smo kako to ide, borićemo se. Neka živi Srbija i Republika Srpska, jer bez tog dvojca života nema, istakao je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodik je ranije danas, na ceremoniji u Banskom dvoru u Banjaluci, dodelio odlikovanja povodom Dana Republike Srpske, a među odlikovanima su patrijarh srpski Porfirije i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Dodik je patrijarha Porfirija odlikovao Ordenom Republike Srpske na lenti.

Takođe, tu su bili i ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, kao i članovi Vlade Srbije.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter