Izvor: RT.RS
18.08.2023 u 09:03
0

FBI NEMOĆAN U CRNOJ GORI: Nudi nagradu od 10 miliona dolara za informacije o sajber napadu

Američki Stejt department obezbedio je nagradu do 10 miliona dolara za informacije koje mogu da pomognu u rasvetljavanju sajber napada počinjenih protiv interesa Sjedinjenih Američkih Država a, kako navode, posebno u svetlu sajber napada u Crnoj Gori u avgustu prošle godine.

KRISTIJAN ŠMIT NASTAVLJA SA OPTUŽBAMA PROTIV DODIKA: ON svesno ne razume Dejtonski sporazum i „KRŠI“ moju poziciju!

Ambasada SAD postavila je na više lokacija u Podgorici bilborde na kojima se oglašava nagrada za informacije koje mogu da dovedu do identifikovanja ili lociranja bilo koje osobe koja je učestvovala u „zlonamernim sajber aktivnostima“, prenosi

Tekst oglasa je i na ruskom jeziku, a ističe se da je isplata moguća i u kriptovaluti.

Kako su za rekli iz ambasade, cilj oglasa je da se prikupe informacije od „tehnološki sposobnih pojedinaca“ koji trenutno žive u Crnoj Gori i koji bi mogli da znaju više o napadima.

-Ponuda nagrada je neograničena u smislu traženih informacija, a nagrade se isplaćuju srazmerno kvalitetu pruženih informacija-, rekli su iz ambasade.

Napadi na informacionu mrežu Vlade Crne Gore počeli su u avgustu prošle godine, nakon čega je mesecima bio onemogućen pristup sajtovima i mejlovima Vlade, ali i drugih institucija kao što su tužilaštava, sudovi, katastar, Uprava prihoda i carina.

U prevazilaženju posledica sajber napada na državne institucije Crne Gore prošle godine pomagali su stručnjaci američkog Federalnog istražnog biroa (FBI). Program Stejt departmenta Nagrade za postizanje pravde je globalne prirode u cilju generisanja korisnih informacija koje štite Amerikance.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter