Izvor: BSC Happy/Tanjug
19.07.2023 u 12:33
2

PRISUSTVO PARASTOSU IZAZVALO BURU: Gradonačelnik poručuje da ima pravo da se moli za koga hoće!

"Napad na verska prava i slobode građana Crne Gore"

Predsednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, odgovorio je na prozivke zbog toga što je prisustvovao parastosu četničkom vođi Dragoljubu Draži Mihailoviću u nikšićkom hramu Svetog Vasilija Ostroškog i poručio da je njegovo neotuđivo pravo i ustavom garantovana verska sloboda da prisustvuje službama i obredima verske zajednice, i da se tamo, kako je rekao, „moli za duše onih za koje misli da treba“.

Parastos je u nikšićkom hramu održan u ponedeljak, a prethodila mu je liturgija, kojoj su, kako je saopštila Eparhija budimljansko-nikšićka, prisustvovali, između ostalih i predsednik nikšićkog parlamenta Nemanja Vuković i ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov.

Kovačević je u objavi na Fejsbuku na prozivke odgovorio da smatra da to što je u medijima navedeno da je u „Nikšiću održan parastos ratnom zločincu“, predstavlja , kako je naveo, „napad na verska prava i slobode građana Crne Gore“. „Oni koji nisu pravoslavni hrišćani, koji ne prisustvuju liturgijama i sabornim molitvama, hoće da nama koji prisustvujemo odrede kako i za koga treba da se molimo. Gospodo, naše je neotuđivo pravo i Ustavom zajemčena vjerska sloboda da prisustvujemo službama i obredima naše verske zajednice, da se tamo molimo za duše onih za koje mislimo da treba“, napisao je Kovačević.

DOŠLO JE I TO VREME: NJEGOŠ dobija spomenik u NIKŠIĆU, a ulice će biti po imenima OVE DVOJICE POZNATIH SRPSKIH PISACA

Istakao je da zato ovaj, kako je naveo, jučerašnji udar na verske slobode u Crnoj Gori treba posebno istaći i preduzeti sve pravne radnje da se naša verska prava i slobode zaštite. „Da ne dođemo do situacije u kojoj prvo moramo otići u policiju da prijavimo za koga idemo u hram da zapalimo sveću pa da nam onda oni kažu možemo li ili ne“, naveo je Kovačević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PRISUSTVO PARASTOSU IZAZVALO BURU: Gradonačelnik poručuje da ima pravo da se moli za koga hoće!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter