Izvor: Vijesti
09.03.2024 u 17:36
0

HTELI DA SMENE MANDIĆA, A SADA TRAŽE BRISANJE TE TAČKE Evropa SAD zahteva da se povuče predlog za smenu PREDSEDNIKA SKUPŠTINE!

Predlog za smenu Andrije Mandića podnet je još u februaru 2022. godine.

„Celokupna javnost u Crnoj Gori je svesna da mi danas imamo nikad manje društvene, političke i socijalne podjele, nikad opipljivije EU integracije i ubrzan put ka EU, kao i velike napretke na polju vladavine prava što je dokazano i izborom VDT u januaru ove godine, a sve ovo je i prepoznato od strane svih naših evropskih partnera i međunarodnih organizacija”, piše u predlogu koji je potpisao šef kluba Vasilije Čarapić.

On je naveo da, kako i tada, tako i danas, ceni da je inicijativa za smenu predsjednika Skupštine pogrešna:

„Te da bi razmatranje ove tačke dnevnog reda dalo netačan dojam da se nalazimo u nekoj atmosferi nestabilnosti, što svakako nije slučaj budući da ovaj saziv Skupštine isporučuje istorijske rezultate a da su pojedini podnosioci ove inicijative ti koji žele da izazovu nestabilnost, što su do sada pokazali na svakom koraku“.

MILORAD DODIK NASMEJAO REGION: Odgovarao na pitanja o privatnom životu, a ono što je rekao za pečenje postalo HIT NA TIK-TOKU (VIDEO)

U obrazloženju se navodi da to što su pojedini podnosioci ove inicijative odustali od društvenog pomirenja i EU integracija ne znači da su od toga odustali svi poslanici, pa bi se skidanjem ove tačke sa dnevnog reda poslala snažna poruka:

„A to je da u Skupštini Crne Gore ipak postoji većina koja ne želi da se vraćamo ideološkim temama koje dijele narod, koja ne želi da se vratimo u vrijeme kada je zbog nedostatka reformi Crnoj Gori uvedena klauzula balansa u kontekstu naših EU integracija, te da ne želimo da vladavinu prava podredimo mafiji i hororima sa Sky aplikacije“, naveo je Čarapić.

U obrazloženju navodi da je isključiva namjera parlamentarne većine afirmacija političke stabilnosti koja dovodi do konkretnih rezultata, a za koju je osim vladajuće većine zaslužan i dio opozicije koji je nesumnjivo pokazao privrženost evropskom putu.

„Stoga bi skidanjem ove tačke sa dnevnog reda pokazali i povećan stepen zrelosti jer štitimo javni prostor od zapaljivog diskursa koji je bio primjetan i na prošloj sjednici, pokazali bi i da smo fokusirani na konkretnu materiju koja je od vitalnog značaja za građane Crne Gore, a ostavili bi i prostor za građenje novih partnerstava koja samo mogu da ojačaju našu zemlju“, navodi Čarapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter