Izvor:
02.11.2017 u 19:03
0

Ivica Todorić među najtraženijima na poternici Europola! (FOTO)

Lice Ivice Todirića pojavilo se na poternici Europola. Korupcija, prevara i falsifikovanje dokumenata deo je dela koja mu se stavljaju na teret.

Todorić se našao na listi najtraženijih begunaca u Evropi, tačnije među njih 59.

Poternica za istražni zatvor Hrvatske je ranije raspisana, a županijsko državno tužilaštvoje u ponedeljak 23. oktobra izdalo evropski nalog za hapšenje protiv Todorića koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Europol je na poternici objavio fotografiju Todorića, verovatno sa njegove lične karte ili pasoša. U opisu stoji da je visok 180 cm, da ima braon oči, da je rođen 2. januara 1951, kao i da govori hrvatski i engleski.

Todorić je pozvan da se sutra pojavi kao svedok pred parlamentarnom Komisijom za istrage u slučaju Agrokora, ali on taj poziv nije primio, preneli su hrvatski mediji.

Njemu je u oduštvu određen pritvor zbog mogućnosti da utiče na svedoke, a u međuvremenu Hrvatska je za njim izdala evropski nalog za hapšenje I raspisala crvenu međunarodnu poternicu Interpola.

Vlasnik Agrokora se sumnjiči za zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju, falsifikovanje službene dokumentacije I prevare.

b92.net
Foto: europol.europa.eu, ivan pernar tv/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter