Izvor: Tanjug
11.07.2022 u 19:43
0

JASAN STAV Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto otkrio je da Vlada odbija da razgovara o mogućnosti uvođenja gasnog embarga Rusiji!

Mađarska vlada odbija da razgovara o mogućnosti uvođenja gasnog embarga Rusiji, rekao je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je u parlamentu rekao da i pored ozbiljne bezbednosne pretnje Evropi koju predstavlja rat u Ukrajini, obezbeđivanje energetske i ekonomske sigurnosti takođe predstavlja izazov, prenosi MTI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Nažalost u teškoj smo situaciji, jer su isporuke gasa iz Rusije u Evropu značajno opale i stopa po kojoj raste cena prirodnog gasa mogla bi baciti evropske ekonomije na kolena“, rekao Sijarto.

Što se tiče isporuke gasa Mađarskoj, on je dodao da je najveći deo gasnih puteva prebačen na južni tok.

Mađarski šef diplomatije UPOZORAVA: „Ilegalne migracije biće sve ozbiljniji problem i za Srbiju i za Mađarsku!“

„Mađarska uvozi otprilike 30 miliona kubnih metara gasa svakog dana, od čega se polovina isporučuje južnim tokom koji prolazi kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju“, rekao je Sijarto i dodao da je mađarska vlada odlučila da poveća uvoz gasa i da će za grejnu sezonu biti uskladištene dodatne količine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter