Izvor:
22.09.2016 u 01:34
0

MAĐARSKA PODRŽAVA JEREMIĆA? Evo šta je o izboru GS UN rekao njihov šef diplomatije!

Mađarska smatra da bi novi generalni sekretar Ujedinjenih nacija trebalo da bude iz Centralne ili Istočne Evrope, jer bi bio dobar poznavalac tog "ekstremno osetljivog" regiona, izjavio je danas u Njujorku mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je podsetio da Centralna ili Istočna Evropa nisu delegirale generalnog sekretara UN u poslednjih 70 godina.

Taj region je, prema njegovim rečima, "ekstremno osetljiv" imajući u vidu rat u Ukrajini, izazove energetske bezbednosti, tenzije na Zapadnom Balkanu, odnose između Rusije i EU, kao i izvestan broj osetljivih pitanja koja, kako se čini, "naši zapadni evropski ili transatlantski prijatelji možda ne shvataju u potpunosti".

– Zbog toga je od presudnog značaja da Ujedinjene nacije konačno dobiju generalnog sekretara iz ovog regiona – rekao je Sijarto aganciji MTI na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

Prema njegovim rečima, takav kandidat koji je svestan problema u regionu i upoznat sa mišljenjem njegovih građana, mogao bi da doprinese poboljšanju situacije u centralnoj Evropi i ublažavanju konflikta i tezija u toj oblasti.

Tanjug
Foto: Twitter/CIRDS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter