Izvor: Tanjug
03.11.2023 u 13:06
0

MANDIĆ JASAN: „Nećemo pristati na opstrukcije opozicije po pitanju popisa“

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio je danas da će dozvoliti Vladi da inicira izmene i dopune zakona o predstojećem popisu, ali da ne pristaju na opstrukcije opozicije po tom pitanju.

Predstavnici opozicije danas nisu došli na sastanak sa partijama parlamentarne većine i premijerom Milojkom Spajićem.

Na današnjem sastanku, osim Mandića i Spajića, bili su i funkcioneri Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i Boris Bogdanović, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, predstavnici Koalicije Za budućnost Crne Gore, Pokreta Evropa sad i ministar Maraš Dukaj.

Mandić je istakao je da će izmene i dopune zakona o popisu inicirati Vlada, da će se sve primedbe slati prema inicijatoru, a da će najvažniji zahtevi koji obezbeđuju apsolutnu kontrolu popisa, uključujući softver baze podataka, biti ispoštovani…

„Želeli smo da uz učešće svih budemo inicijatori potrebnih zakona, ali DPS nije želeo da bude deo tog skupštinskog dijaloga. Bio sam iznenađen da opozicione stranke imaju veće poverenje u Vladu, nego u same sebe“, rekao je predsednik Skupštine.

MANDIĆ JASNO PORUČIO: „Ne želim da ukazujem ljubav prema Crnoj Gori tako što ću da mrzim Srbiju“

Naveo je i da će u organizaciji i sprovođenju predstojećeg popisa stanovništva biti ispoštovane preporuke Eurostata, koji je sa najvišim ocenama vrednovao rad Montata.

„Imamo ozbiljnu i profesionalnu kuću koja radi popis i ozbiljnu političku volju“, poručio je Mandić.

Svi podaci prikupljeni popisom, dodao je, biće neophodni za dalje reforme.

Premijer Spajić se juče, takođe povodom popisa, sastao sa predstavnicima crnogorskih navladinih organizacija.

Prekjuče se sastao predstavnicima veća-saveta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica, kao i sa predstavnicima Demokratske partije socijalista Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke.

Premijer je, nakon tog sastanka, kazao da je Vlada voljna da iznađe rešenje za sve što potencijalno predstavlja otvoreno pitanje u smislu sprovođenja predstojećeg popisa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter