Izvor: Tanjug
27.08.2023 u 12:34
6

MANDIĆ ODGOVORIO SPAJIĆU NAKON IZJAVE DA SU „SRBI NEISKRENI“: „Iskreni saveznici Mila Đukanovića postaju primer iskrenosti”

 Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) Andrija Mandić izjavio je danas da mandatar Milojko Spajić pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana i istisne tu koaliciju iz vlade.

Spajić je, povodom izjave mandatara Milojka Spajića da ima skupštinsku većinu i da u budućoj Vladi Crne Gore neće biti koalicije „Za budućnost Crne Gore“, još jednom pozvao predsednika Crne Gore Jakova Milatovića da prekine ćutanje i, kako kaže, radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači ZBCG.

Mandić je poručio da je veoma važno da predsednik Crne Gore Jakov Milatović, razjasni situaciju vezano za mnoge teme, uključujući i dodelu mandata Milojku Spajiću.

“Naime, kao važan alat u akciji prekrajanja te volje koristi se i priča o proceni iskrenosti koalicije ZBCG i razgovori koji se tiču davanja mandata za sastav nove vlade kod predsednika Crne Gore”, naveo je Mandić.

Kako se sinoć čulo nakon Glavnog odbora PES-a, koalicija Za budućnost CG ne može u vladu zbog nedostatka iskrenosti, podsetio je Mandić, dodajući da se sumnja u iskrenost koalicije „Za budućnost Crne Gopre“, ali da se ne sumnja u iskrenost DPS-a.

“U našu iskrenost se sumnja, a u Mehmeta Zenku, sa liste DPS, ni najmanje. Spajiću se posebno dopada iskrenost Bošnjačke stranke, koja je zaista iskreno i u punom kapacitetu radila da Milo Đukanović pobedi, a da izgubi Jakov Milatović, kao kandidat pobednika izbora od 30. avgusta. Da su se pitali političari iz Bošnjačke stranke, Milatović danas ne bi bio predsednik Crne Gore, a Spajić ne bi bio mandatar”, navodi Mandić u izjavi za medije.

„SRBI NEĆE BITI DEO VLADE, NEISKRENI SU“: IZDAJNIK SPAJIĆ zabio nož u leđa SRPSKOM NARODU i ZBCG!

Ocenjuje da se Spajiću više dopada iskrenost poraženih 30. avgusta nego iskrenost onih koji su demokratski pobedili, kako navodi, kriminalni režim Mila Đukanovića.

“Njemu je izgleda bliža iskrenost onih koji su jurišali na Crkvu i pravoslavlje, koji su glasali iskreno da Crkva bude državna, a ne Božja, iskreno bili protiv Temeljnog ugovora i to nazivali najvećom izdajom, koji su nasiljem pokušali da spreče hirotonisanje mitropolita Joanikija… Mada, protiv potpisivanja Temeljnog ugovora bili su i Spajić, i DPS i BS”, kaže lider NSD.

Mandić pita da li se od ZBCG traži takva iskrenost, da zgaze većinsku volju naroda, da mu okrenu leđa i budu za „stare i nove podele“.

“Sve se nama može prebaciti, ali najmanje manjak iskrenosti. Zbog iskrenosti smo trpeli, hapšeni, suđeni. Nesmo mi bezgrešni što smo iskreni, ali smo iskreni kada kažemo da je teško poverovati da su najiskreniji protivnici bivšeg režima postali neiskreni za mandatara, a iskreni saveznici DPS- a i Mila Đukanovića postaju primer iskrenosti”, istakao je Mandić.

Dodaje da su iskreno postupili i u razgovoru kod predsednika Crne Gore.

“Na pitanje da li smatramo da nama pripada mandat za sastavljanje vlade odgovorili smo nedvosmisleno da to pripada PES-u, a da će ta stranka saglasno njihovim procedurama odabrati ko je to. Takođe, posebno smo naglasili da je nama najvažnije da se u vladi okupe pobednici od 30. avgusta i da se jednom završi sa DPS-om i Milom Đukanovićem“, naveo je Mandić.

Dodaje da su saopštili i tada da žele da budu u takvoj vladi, ali da, prema svemu što se vidi poslednjih dana, mandatar Spajić pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana, istisne ZBCG, odnosno autentične predstavnike Srba iz vlade, a da raširenih ruku dočeka stranke koje su do poslednjeg dana vladavine Mila Đukanovića bile uz njega.

„U NAREDNA TRI MESECA MOGUĆI OBRTI U CRNOJ GORI“ – Politikolog: Spajić ima veliku podršku, ali…

Istakao je da će se ZBCG protiv povratka starog režima odlučno boriti.

„Zato još jednom pozivamo predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića, da prekine ćutanje i radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači ZBCG. Ne želimo, naravno, da ga učimo njegovom poslu, ali ga još jednom javno pozivamo da iskoristi uticaj svoje funkcije i odredi se u odnosu na kršenje osnovnih političkih i ljudskih postulata”, kazao je Mandić.

Predsednik Pokreta Evropa sad (PES) i mandatar Milojko Spajić izjavio je nakon sinoćnje sednice Glavnog odbora stranke da imaju skupštinsku većinu za formiranje nove Vlade Crne Gore.

Rekao je da koalicija ZBCG definitivno neće biti deo novog kabineta, dodajući da su, kako je naveo, odbili pet ponuda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “MANDIĆ ODGOVORIO SPAJIĆU NAKON IZJAVE DA SU „SRBI NEISKRENI“: „Iskreni saveznici Mila Đukanovića postaju primer iskrenosti””

  1. Ovi „večiti“ srbi konstantno seru već tri decenije, a u milogori ih je sve manje.Jedino su srbi onda, kad treba ovde da dođu i školuju se džabe, da se bave politikom kako bi ušli u državne organe Srbije, i da se zaposle na isključivo dobro plaćenim državnim poslovima.

    2
    3
    Odgovori
  2. Mandicu priznaj da si pogrijesio odbijajuci predlog Spajica. sad ste sr pokajali pa ga napadate. nije tacno da je Spaic protiv Srba. Mandicu svakim danom izdajete svoje glasace. ne bi trebao Vucic da vam vjeruje

    2
    5
    Odgovori
    • U udbaskom maniru, Vucic treba da veruje, pa dragi udbasu, njima vjeruje srpska crna gora, a na kraju kako vidim vama vjeruje BS, A A, i organizovani kriminal u CG . U Evropu tako necete moci. Prepoznace vas na vrijeme. A prezalit ne mogu dat dlas vama od mene i supruge ne zbog 700 e obecanih. Vec zbog vase mladosti i poleta za promjenama. Na zalost i vasu sramotu. Hvala.

      2
      0
      Odgovori
  3. U udbaskom maniru, Vucic treba da veruje, pa dragi udbasu, njima vjeruje srpska crna gora, a na kraju kako vidim vama vjeruje BS, A A, i organizovani kriminal u CG . U Evropu tako necete moci. Prepoznace vas na vrijeme. A prezalit ne mogu dat dlas vama od mene i supruge ne zbog 700 e obecanih. Vec zbog vase mladosti i poleta za promjenama. Na zalost i vasu sramotu. Hvala.

    0
    0
    Odgovori
  4. kad bolje pogledaš ne možeš se pouzdati u stranačke čelnike školovane u inostranstvu,pogotovu u nekim zapadnim zemljama. Kad tad počnu se ponašati kako su preparirani i spremljeni. Nejasno je kako to naši ljudi prilično kasno prepoznaju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter