Izvor:
24.09.2016 u 22:41
0

NAJVEĆA KAZNA ZA FINANSIJSKI KRIMINAL IKADA: Kekerović osuđen na 14,5 godina, mora da vrati 4 miliona i nekretnine!

Mlađen Kekerović proglašen je krivim i osuđen u Sudu BiH za krivična djela iz oblasti finansijskog kriminala, na više od 14 godina zatvora i oduzimanja protivpravno stečene imovine.

Kekerović je osuđen na 14 godina i 5 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela organizovani kriminal, te će mu biti oduzeta protivpravno stečena imovina u vrijednosti od 3.885.056,00 KM i nekretnine.

Kekerović je proglašen krivim pod tačkama 1-6 za krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. stav 3. KZ BiH, a u vezi sa produženim krivičnim djelom porezna utaja iz člana 210. stav 3. KZ BiH, u vezi sa članom 54. KZ BiH, i u vezi sa krivičnim djelom pranje novca iz člana 209. stav 2. KZ BiH, pod tačkom 7. izreke presude za krivično djelo skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka iz člana 394. stav 1. KZ RS i krivično djelo teška krađa iz člana 232. stav 2. KZ RS, pod tačkom 8. izreke presude za krivično djelo carinska prevara član 216. stav 2 KZ BiH, a sve u vezi sa članom 53. KZ BiH. S tim u vezi, Sud je optuženom Mlađenu Kekeroviću izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 (četrnaest) godina i 5 (pet) mjeseci.

Tužilaštvo BiH pozdravlo je izrečenu presudu u predmetu Kekerović, te navodi da je ovo najveća ikada izrečena presuda u Bosni i Hercegovini, u predmetima finansijskog i privrednog kriminala.

Iz Tužilaštva, u saopštenju, podsjećaju da su u ovom predmetu izrečene i presude za dvije pravne osobe, kao i kaznena mjera gašenja pravne osobe.

Saopšteno je i da nakon dobijanja pisanog otpravka presude, postupajući tužilac će odlučiti o eventualnom ulaganju žalbe na presudu.

U izrečenu kaznu zatvora optuženom Mlađenu Kekeroviću će se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru.

Press.ba
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter