Izvor:
25.09.2019 u 18:08
0

NAROD CRNE GORE NA NOGAMA: OVAJ praznik će Milo Đukanović pamtiti ZAUVEK!

U Manastiru Podlastva u Grblju, koji je posvećen rođenju Presvete Bogorodice, a gde će se krajem nedelje obeležiti važan jubilej – 1.500 godina postojanja, i poslednje pripreme su završene.

Sve je spremno za proslavu koja će biti organizovana na Krstovdan u okviru jubileja 800. godišnjice autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a koju će, kako organizatori najavljuju, predvoditi patrijarh srpski Irinej. Njegov lik nalazi se na bilbordima širom Budve kojima se građani pozivaju da masovno dođu na taj skup.

Sveštenik Mihailo Backović, član organizacionog odbora proslave obeležavanja 800 godina autokefalnosti Crkve i svetosavlja u Crnoj Gori, za naš list kazao je juče da svi željno iščekuju dolazak Njegove svetosti u Boku i da uopšte ne treba obraćati pažnju na najave nekih „smešnih crnogorskih NVO organizacija“ da će tražiti zabranu ulaska Irineja u tu zemlju „jer im narušava državni poredak“, ni osvrtati se na krivične prijave koje su podneli zbog bilborda sa njegovim likom.

– Podneli su prijavu protiv N. N. lica, ne znam što nisu protiv mene, kada sam ih ja postavio. Moraću grubo da se izrazim, ali znate li kako se kaže: „Psi laju, vetar nosi“. Nek pričaju šta god žele, nikoga to ne zanima. Nas očekuje velika i lepa proslava, hvala bogu, imamo definitivnu potvrdu da će Njegova svetost doći, iako smo se plašili da će ga možda zdravstveni problemi sprečiti u tome, i to nam je najvažnije. Čekamo ga raširenih ruku. Ne bih licitirao koliko će ljudi doći, ali nadam se da će ih biti dosta, u stvari, siguran sam u to. Osim vernog naroda, biće i veliki broj episkopa naše crkve, sveštenstva, monaštva – najavljuje sveštenik.

Izvor: Alo.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter