Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
13.11.2023 u 14:20
1

NOVI MINISTAR UMESTO BANOŽIĆA: Po meri Plenkovića

Novi ministar odbrane Hrvatske biće neko koga izabere premijer Andrej Plenković, neko ko je njemu lojalan, izjavio je danas u Trogiru predsednik Republike Zoran Milanović.

Milanović je novinarima rekao da on nema uticaja na izbor naslednika Marija Banožića, kojeg je Plenković smenio zbog izazivanja saobraćajnog udesa sa smrtnim ishodom.

– Prema Ustavu vrhovni komandant odgovara za bezbednost. Ministar će biti onaj koga izabere Plenković i bilo bi dobro da mu skrene pažnju da dve godine nije bilo sednice Veća za nacionalnu bezbednost – rekao je Milanović, koji sa Banožićem uopšte nije imao komunikaciju.

– On kaže da bi ministar trebalo da bude neko ko će, kako je kazao, normalno komunicirati sa njegovim savetnicima i Kabinetom, jer kako je pojasnio „mi nismo isti nivo. Nivo predsednika je premijer u ovom slučaju – jasan je Milanović.

Smatra da je biti ministar odbrane danas, vrlo vidljiv i zahtevan posao, te da očekuje da će to biti neko jako odan šefu, posebno HDZ-u.

Podsetio je da je kada je on bio premijer ministar odbrane bio Kotromanović koji je, kako je kazao, vrlo samostalan čovek.

– Ne kažem da takav mora biti svako. BIlo bi dobro da je to obrazovana osoba, koja može dobro da razgovara sa sagovornicima u svetu i predstavlja Hrvatsku na aktivan menadžerski način. Muško, žensko, svejedno – kaže Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Milanović je izbegao da govori o konkretnim imenima, a Plenković će, kaže, odabirom ministra pokazati šta misli i namerava.

-Poslednji put je odabrao Banožića koji je morao otići u groznim okolnostima – naveo je Milanović.

Na pitanje o nesreći koju je izazvao svojevremeno Radomir Čačića, Milanovic kaže da to nije isto kao u slučaju Banožića.

– Čačić je na kraju odgovarao, u tom trenutku je morao otići. A u ovom groznom slučaju je, nažalost, sve jasno, jasno je ko je kriv. Ne znam uopšte šta bih rekao. Čovek je ostao bez života, deca bez oca i supruga bez muža i nema dileme ko je bio na strani na kojoj nije smeo da bude. Razlika je tolika da nalaže drugačiji pristup. Banožić je bio tamo gde nije smeo da bude, da je vozio 10 km na sat. Bio je i šta sad – rekao je Milanović.

PUŠTEN NA KUĆNO LEČENJE: Otrovanog dečka pustili iz bolnice u Rijeci

Dodao je da ne zna kakva će biti presuda u ovom slučaju.

– Oni koji govore da je ovo Plenkoviću došlo kao naručeno, bivši udbaški drukeri, to su bolesni ljudi. Nije mu došlo kao naručeno, ispada da neko mora poginuti da bi se smenilo ministar. I da nije niko poginuo, kako bi reagovao Plenković? Verovatno isto jer je bio gde nije smeo da bude – naveo je Milanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NOVI MINISTAR UMESTO BANOŽIĆA: Po meri Plenkovića”

  1. Sta se tice Srbije i njenih gradjana ko ce biti buduci minstar odbrane Hrvatske i dali ce bit po meri Premijera Plenkovica.?Krajnje je vreme da se shvati da je su oni subjektivno 100 000 kilometara od nas ,nasih problema i osecanja , za nas na „drugoj planeti“!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter