Izvor:
03.03.2017 u 06:19
0

ODBIO POZIV FEDERIKE MOGERINI: Ivanov nije prihvatio da mandat poveri Zaevu!

Iz kabineta makedonskog predsednika Ðorđa Ivanova večeras je nakon njegovog susreta sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini saopšteno da on ne može da prihvati njen poziv da mandat za formiranje makedonske vlade poveri lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Kako je saopšteno, Ivanov je Mogerinijevoj rekao da on nije u poziciji da to učini, navodeći kao razlog prihvatanje Tiranske platforme od strane Zaeva.

"Predsednik Ivanov je rekao da, u skladu sa ustavom, neće imenovati za mandatara nekog ko pregovara na osnovu platforme strane zemlje koja se koristi za ucenjivanje Makedonije, ugrožavanje njenog suvereniteta, nezavisnosti i unitarnog karaktera", navodi se u saopštenju.

"Ta platforma predstavlja postizborno kršenje ustava i okvirnih sporazuma iz Ohrida i stavlja Makedoniju u subverzivnu poziciju i u položaj zavisnosti od strane zemlje. Građani su glasali za evropske reforme a ne za stranu platformu", dodaje se u saopstenju iz kabineta Ivanova, prenela je MIA.

On je takođe ukazao na odsustvo međunarodne zvanične osude takve platforme koja predstavlja mešanje u unutrašnje stvari Makedonije.

Izvor:Tanjug.rs
Foto: Twitteer/ANADOLU AGENCY (AL)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter