Izvor: Blic.rs
02.11.2023 u 17:32
0

PLENKOVIĆ O SITUACIJI NA BLISKOM ISTOKU: „Hrvatska nije ni neutralna, ni nesvrstana“

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da Hrvatska nije ni neutralna ni nesvrstana i da je bila protiv Rezolucije Generalne skupštine UN, jer, kako je kazao, "smatramo da nije primereno da se usvaja dokument kojim se ne osuđuje Hamasov teroristički napad na Izrael".

– To nas je podsetilo i na izjave od pre 30-ak godina kad se govorilo da se zna ko je agresor pa ga ne treba imenovati- rekao je Plenković na otvorenom delu sednice Vlade.

Hrvatska, naveo je, „nije ni neutralna ni nesvrstana i treba da zauzima principijelne stavove“. Govoreći o situaciji s hrvatskim državljanima koji se nalaze u Pojasu Gaze, Plenković je naveo da ih je 15 prešlo u Egipat.

PLENKOVIĆ NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA: Milanović je najveći rusofil!

Osvrnuo se i na nove podatke Državnog zavoda za statistiku i istakao da je inflacija usporila na 5,8 posto na godišnjem nivou.

– Cene energije na mesečnom i godišnjem nivou beleže pad, a zabeležen je i pad cena hrane, pića i duvana i zasigurno je na to uticao i peti vladin paket – rekao je on.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter