Izvor: Tanjug
15.02.2023 u 19:43
0

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović otkrio da postoje alternativne lokacije za vojni poligon!

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da vlada ima alternativnu lokaciju za vojni poligon i istakao da to neće biti Sinjajevina.

“Dok je ove vlade nema razloga za bilo kakvom zebnjom”, rekao je Abazović, preneo je portal RTCG.

Nedavne vojne vežbe na Sinjajevini, kako navodi, ne treba dovoditi u vezu sa urušavanjem životne sredine, jer su to akcije koje nemaju uticaj na ekologiju.

“Poligon moramo imati, ali ga moramo imati na drugoj lokaciji gde nećemo imati negativne uticaje na životnu sredinu”, rekao je Abazović novinarima u Mojkovcu.

Stanovnici Sinjajevine okupljeni u Udručenje „Sačuvajmo Sinjajevinu“ godinama unazad protestuju zbog održavanja vojnih vežbi i vladinom planu da na ovoj planini gradi vojni poligon.

SRETENJE, NAJVAŽNIJI DAN U SRPSKOJ ISTORIJI! Vučić: „Za nas je ovaj datum crveno slovo!“

Oni se protive izgradnji vojnog poligona da bi sačuvali zdravu životnu sredinu i njen razvoj koja svima može da donese samo korist. Još je pokojni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručivao da na Sinjajevini ne sme da bude izgrađen vojni poligon jer bi to, kako je govorio, zatrovalo i uništilo tu svetu planinu.

Sinjajevina je poznata po pašnjacima i stočarstvu.

Abazović je najavio i da bi narednih 30 dana moglo da se krene u izadavanje završnih dozvola za početak rada rudnika Brskovo – Tara Resources.

“Mislim da je Mojkovac na pravom putu da postane samoodrživa opština na severu Crne Gore”, kazao je Abazović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter