Izvor: HAPPY BSC
21.12.2022 u 10:33
0

PREMIJER HRVATSKE ANDREJ PLENKOVIĆ RAZOČARAN ODLUKOM ZAKONODAVNE VLASTI: Sabor ne želi ukrajinske vojnike u svojoj zemlji

Hrvatski Sabor je razočarao premijera Andreja Plenkovića zato što je izglasao da na tlu Hrvatske neće obučavati ukrajinske vojnike, jer HDZ nije uspeo da sakupi potrebnu dvotrećinsku većinu od 101 poslanika.

Vladajuća stranka nije uspela da prikupi potrebnu dvotrećinsku većinu, odnosno 101 glas za donošenje Odluke o učestvovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u misiji EU za vojnu pomoć za podršku Ukrajine. Za ovakvu ideju glasalo je 97 saborskih poslanik, dok je 10 bilo protiv, a ostatak nije učestvovao u glasanju ili su bili suzdržani.

Učestvovanje Hrvatske u misiji uključivalo bi dolazak oko stotinjak ukrajinskih vojnika na obuku u Hrvatsku u rotacijama tokom dve godine. Premijer Andrej Planković poručio je da je razočaran zbog rezultata glasanja pa je poslanike koji su glasali protiv nazvao “političkim patuljcima i kukavicama”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter