Izvor: TANJUG
12.10.2022 u 14:20
0

PREPORUČEN KANDIDATSKI STATUS ZA BiH: Evropska komisija donela odluku, evo i uslova!

Evropska komisija preporučila je danas Savetu EU da Bosni i Hercegovini dodeli status zemlje kandidata za članstvo u Uniji, izjavio je komesar za proširenje i susedstvo Oliver Varheji prilikom predstavljanja prezentacije Paketa proširenja Unije u Komitetu za spoljnu politiku u Evropskom parlamentu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Varheji je zatim nabrojao korake koje Unija očekuje od Bosne i Hercegovine, a to su 14 prioriteta koje je Evropska komisija predstavila 2019. godine u svom mišljenju za ovu zemlju.

BiH treba da usvoji prioritetno izmene integrisanih amandmana u postojećem Zakonu o Visokom sudskom i tužilačkom veću. Takođe, zakon o visokom sudskom i administrativnom savetu i usvoji zakon o sudovima Bosne i Hercegovine.

Očekuje se da donese zakon o sprečavanju sukoba interesa, preduzme odlučne korake za jačanje prevencije i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i unaprediti rad na obezbeđivanju efikasne koordinacije na svim nivoima kapaciteta upravljanja granicom.

BiH treba da obezbedi zabranu torture, garantuje slobodu izražavanja i medija i zaštitu novinara, kao in da obezbedi rezultate u funkcionisanju na svim nivoima mehanizma koordinacije o pitanjima EU.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Komesar je dodao da je Komisija spremna da pomogne i prati napredak na terenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter