Izvor: Tanjug
18.02.2021 u 18:48
0

REGION BRUJI O IZBORU PATRIJARHA: Od prvog dana sa narodom koji je pretrpeo stravične gubitke

Gotovo svi elektronski mediji u regionu su na udarnim mestima preneli vest da je mitropolit zagrebačko ljubljanski Porfirije izabran za 46. patrijarha SPC.

SVE GRUVA PRED ZVEZDA-MILAN

DODATNI VETAR U LEĐA! Ova poruka Delija sačekaće fudbalere Zvezde na Severu! (FOTO)

GAZI ZVEZDO GAZI: Crveno-bela mašinerija SPREMNA za Milaneze!

Mediji su preneli kraću biografiju novoizabranog poglavara SPC.

Zagrebački Večernji list piše, pozivajući se na srpske medije, da je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije od prvog dana s narodom koji je pretrpio stravične gubitke posle razornog zemljotresa koji je pogodio Glinu, Petrinju, Sisak i okolna mesta.

Portal Index navodi da je tokom mandata na čelu zagrebačko ljubjanske mitropolije Porfirije slao pomirljive poruke, ali i da se 2016. našao u, kako kažu, skandalu nakon što je objavljen snimak na kojem peva četničku pesmu.

Podsećaju da je mitropolit Porfirije tada saopštio da žali „zbog zloupotrebe i manipulacije videosnimkom na kojem se nalazi u društvu sveštenika koji su pevali četničke pesme“ i zbog jaza između Hrvata i Srba te da tada, kao gost u Čikagu, nije bio u prilici da utiče na sve okolnosti.

Podsećaju i da je iste godine u Jasenovcu izjavio: „Nismo došli da brojimo žrtve, nego da jedni druge molimo za oprost.“

Porfirije je, piše Index, pre nešto više od mesec dana u Petrinji rekao da SPC neće prestati da pomaže stradalima u zemljotresu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter