Izvor: BSC Happy/Mondo
25.01.2024 u 16:40
0

SA MASKOM ULETEO U APOTEKU: Osim novca lopov je želeo još nešto…

Viktor Jovanović (39) iz Prijedora optužen je da je u novembru prošle godine počinio razbojništvo

Viktor Jovanović (39) iz Prijedora optužen je da je u novembru prošle godine, maskiran i naoružan pištoljem, počinio razbojništvo u apoteci u Banjaluci.

UKRAJINKI UKRALI 27.000 EVRA U SPLITU: Šok je ko su lopovi…

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio Okružni sud u ovom gradu. Kako se navodi u optužnici, razbojništvo se desilo 25. novembra 2023. godine u 17.30 u apoteci u Ulici Jovana Dučića u Banjaluci.

Optuženi je bio maskiran sa kapuljačom na glavi i crnom medicinskom maskom preko usta i nosa, a na rukama je imao plave medicinske rukavice i bio je naoružan startnim pištoljem.

U optužnici se navodi da je ušao u apoteku gde je oštećena radnica S. P. bila sama i upozorio je da ne pokušava ništa jer ima pištolj. Pitao ju je gde je sef i tražio da mu preda pare. Kada je videla pištolj u rukama osumnjičenog, koji je stajao odmah uz nju, iz straha za svoj život iz ladice pulta je izvadila papirne novčanice u iznosu od 360 evra.

Kada mu je dala novac, optuženi je povikao: “Daj trodone, daj trodone!”

Ističe se i da je, kada mu je radnica odgovorila da ne drže trodone, sa pištoljem u ruci tražio da odu u zadnji deo prostorije, gde se nalazila metalna kasa u kojoj se čuvaju medikamenti za lečenje od zavisnosti, a koja je bila delimično otvorena. Naredio je radnici da mu preda sve četiri bočice medikamenta „oramorph”.

Nakon što mu je oštećena iz straha za život dala jednu flašicu, on je uzeo i ostale tri, a zatim je uzeo i medikamente „ksalol”.

Potom joj je, sa pištoljem u ruci, zapretio da ne sme pozvati policiju i sa plenom pobegao iz apoteke. Dodaje se da je zatim preskočio zaštitnu metalnu ogradu visine oko 1,5 metara i ušao u krug bivše klinike za hirurgiju.

– Tu je, iskoristivši neosvetljenost lokacije, odbacio crnu masku i presvukao se, a potom se peške uputio ka naselju Obilićevo – navedeno je u optužnici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter