Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
16.11.2023 u 13:51
0

MILOJKO SPAJIĆ: Postignut dogovor sa opozicijom o Popisu stanovništva

Ovaj proces biće sproveden od 30. novembra do 15. decembra.

Vlada Crne Gore sa predstavnicima opozicionih partija postigla je dogovor o održavanju Popisa stanovištva, saopštio je danas premijer Milojko Spajić i dodao da će ovaj proces biti sproveden od 30. novembra do 15. decembra.

Spajić je na konferenciji za novinare kazao da je to što će popis biti podržan od opozicije i skupštinske većine velika stvar za Crnu Goru. Dodao je, doduše, da još nisu dobili zvaničan odgovor opozicije, ali da očekuje da on bude pozitivan.

– Ne bih da prejudiciram, ali to je moj lični utisak – rekao je Spajić.

Printscreen

Istakao je da sva pitanja treba rešavati na ovaj nacin.

– To je na neki način sazrevanje političke scene. Druga stvar je oko samog održavanja. Mislimo da je lepa poruka da upravo od popisivača krene program Evropa sad 2 podizanjem popisivačkih naknada na oko 1.000 evra – rekao je Spajić. Ocenio je da je to „dobar uvod u ono što će se dešavati sledeće godine“.

– Nama popis treba isključivo zbog tehničkih stvari. Ne možemo da koristimo podatke iz 2011. godine u projektima – naveo je premijer.

Na pitanje da li to što nije u sporazumu naveden datum, da li je održavanje popisa podložno odgađanju, Spajić je odgovorio: „Otvoreno sam pitao opoziciju da li je datum kao datum problem. Rekli su da nije. Problem su uslovi koji se moraju ispuniti“.

POMAMA ZA RADNICIMA: Ovo su trenutno 3 najtraženija zanimanja u Hrvatskoj

Kazao je i da datum održavanje popisa (30. novembar – 15. decembar) ostaje isti i da je to u nadležnosti izvršne vlasti.

– Bilo je konstruktivnih predloga opozicije. Mislim da ovako inkluzivan pristup stvarima doveo do toga da podignemo kvalitet popisa i procesa rada. Treba relaksirati Monstat političkih pritisaka. Ponosni smo na rad Monstata, rade sjajan posao u jako teškim uslovima – rekao je crnogorski premijer, prenele su podgoričke Vijesti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter