Izvor: Tanjug
06.03.2023 u 08:22
1

UKRAJINSKE IZBEGLICE MASOVNO DOLAZE U CRNU GORU: Zbrinuto čak 8.000 ljudi!

Crna Gora je na Zapadnom Balkanu domaćin najvećeg broja izbeglica iz Ukrajine, podaci su Međunarodne organizacije za migracije.

U MUP-u kažu da je zbrinuto 8.000 ljudi iz Ukrajine.

NIJE IZNENAĐENJE! Milo Đukanović prvi na glasačkom listiću za predsedničke izbore u Crne Gore

Kako je rekla Danijela Šuster iz MUP-a, Crna Gora je prva zemlja u regionu koja je pružila blagovremeni odgovor na masovni priliv ovih lica.

-Imajući u vidu da ukrajinska kriza još traje, Vlada je donela odluku kojom se produžava Odluka o odobravanju privremene zaštite osobama iz Ukrajine na još jednu godinu, to jest do marta 2024. godine. To znači da imaju pravo na boravak, privremeni smještaj, zdravstvenu zaštitu, osnovno i srednje obrazovanje, spajanje porodice i ispravu -pojasnila je Šuster.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UKRAJINSKE IZBEGLICE MASOVNO DOLAZE U CRNU GORU: Zbrinuto čak 8.000 ljudi!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter