Izvor: Happy BSC Portal/24sedam.rs
08.12.2023 u 07:33
0

UŽAS U HRVATSKOJ: Majka ostavila bolesnog dečaka i otišla u provod, otac ga našao u teškom stanju

I ko zna koliko se dugo još ona ne bi vratila kući iz tog provoda van grada u kojem inače boravi, da u dvorište kuće sutradan, po najvoj žegi nije došao dečakov otac.

Jednoj stanovnici severnog dela Hrvatske važniji je bio izlazak s društvom nego briga za vlastito dete. Pa je tako 22. jula prošle godine 15-godišnjeg bolesnog sina ostavila kod kuće samog, bez nadzora i brige odrasle osobe.

Ta majka je detetove bolesti bila itekako svesna jer je reč o maloletniku kojem je utvrđen IV stupanj invaliditeta, a zbog dijabetesa tipa 1 ima problem i sa sluhom, kao i niz drugih zdravstvenih poteškoća. S obzirom da se sam ne može brinuti o sebi, 40-godišnjakinja oberučke koristi pogodnost rada s polovinom radnog vremena, piše „Jutarnji list.“

I ko zna koliko se dugo još ona ne bi vratila kući iz tog provoda van grada u kojem inače boravi, da u dvorište kuće sutradan, po najvoj žegi nije došao dečakov otac nakon čega su se na noge digle i institucije.

Naime, bilo je to oko 13 sati 23. jula kada je dečakova oca dočekao hladan tuš – ugledao je mališana, nakon noći i pola dana provedenog u samoći, na stepenicama kuće vidno uznemirenog i uplašenog. Ubrzo se potom otkrilo i da je 15-godišnjak po visokim temperaturama kosio travu, a koža mu je bila izgorela od sunca pa je bio prepun uboda komaraca.

U trenutku kad ga je otac pronašao imao je i izrazito visok nivo šećera u krvi tako da prema svemu tome otkrivenom su institucije zaključile da dečakova majka, s kojom živi, ozbiljno ugrožava psihički i fizički razvoj deteta.

SPASAVANJE IZ GAZE PLATIĆE 7.000 EVRA?! Ovako Hrvatska pomaže svojim građanima

Policija je nesavesnu majku krivično prijavila za povredu detetovih prava jer je grubo zanemarila svoje dužnosti podizanja deteta, dok ju je ovih dana jedan sud u zemlji nepravosnažno osudio na 10 meseci zatvora, ali u zatvor neće jer je reč o uslovnoj kazni na dve godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter