Izvor:
09.08.2018 u 16:33
0

BILI SU MRTVI 42.000 GODINA: A onda su naučnici NAPRAVILI NAJVEĆE ČUDO IKADA I OŽIVELI IH!

Dva crva, koji su se nalazili u permafrostotu (zamrznutom sloju zemljišta) više od 42.000 godina, oživeli su nakon što su ih naučnici odmrzli i zbog toga se smatraju najstarijim oblicima života na zemlji.

Ruski naučnici su potvrdili da se dva, od 300 pronađenih drevnih nematoda iz doba vunenih mamuta – cevastih crva – kreću i jedu nakon što su se vratili u život u laboratoriji Instituta za fiziku i biohemiju u Rusiji, a njihove kolege s univerziteta Prinston koje sarađuju s njima na ovom projektu, tvrde da su "demonstrirane sposobnosti organizama za dugotrajnu kriptobiozu u slojevima permafrostota".

Kako prenose zapadni mediji, dve ženke crva pronađene su u Jakutiji, najhladnijoj oblasti Rusije. Procenjeno je da je jedna od njih stara 32.000, a druga oko 15.000 godina.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter