Izvor:
17.05.2017 u 08:23
0

REŠITE SE MAMURLUKA BRZO: Uz ovoj napitak biće mnogo lakše ujutru!

Ako tokom praznika preterate s pićem slobodno posegnite za prirodnim lekovima za mamurluk. Predlažemo vam da prvo probate čaj od đumbira ili nane. Ako niste baš neki ljubitelj čaja pokušajte sa starom, dobrom sodom bikarbonom.

Većinu simptoma mamurluka može da ublaži čaj od đumbira. Osim što je veoma ukusan, lako se sprema. Ogulite svež đumbirov koren veličine palca, pa ga isecite na 10-12 kriški. Pomešajte sa četiri šolje vode i pustite da vri desetak minuta.

Ocedite tako da iz tečnosti maknete komadiće korena, pa dodajte sok od jedne pomorandže, pola limuna i pola šoljice meda. Pijuckajte napitak sve dok ne osetite da vam je lakše.

Smuti od kokosove vode, bobičastog voća i đumbira

Potrebno je
1 šoljica smrznutog bobičastog voća, 2 šoljice kokosove vode, 1 mala kašika izrendanog svežeg đumbira, 1 mala kašika meda
Priprema
Narendajte đumbir, stavite smrznuto voće i ostale sastojke u blender, dobro pomešajte i pijte polako.
NAPOMENA: Ovaj smuti je odlično rešenje za mamurluk. Kokosova voda smatra se prirodnim izotonikom, đumbir pomaže u smirivanju želuca i borbi protiv mučnine, a bobičasto voće i med obezbeđuju fruktozu koja će pomaže u sagorevanju alkohola.

Ako ste preterali s pićem može da vam pomogne i čaj od nane. Nanu su za lečenje mamurluka koristili još stari Grci i Rimljani. Ovaj čaj možete kombinovati s kimom i time pojačati njegovo dejstvo.

Da li ste znali da kod mamurluka može da vam pomogne i stara dobra soda bikarbona?

Ona može ukloniti osećaj nadutosti, kao i vratiti pH vrednost u ravnotežu. Pomešajte je sa vodom i popijte.

Limunada uvek prija, a pogotovu nakon velike količine alkohola. Vrlo dobro znamo da je limun pun vitamina C. On jača imunitet, a uz to je veoma dobar i za želudac. Limunada koja je napravljena sa toplom vodom pomaže nam da se oslobodimo problema sa varenjem.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Twitter/ikragujevac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter