Izvor: trpeza
26.02.2024 u 17:16
0

DANIJELINA BANANA SPLIT TORTA: Gotova za 20 minuta a ne peče se, lagana i osvežavajuća

Napravite ovu nežnu, laganu tortu s bananama po receptu Danijele Bobar iz Inđije

Ako volite voćne torte, ovu ćete obožavati. Lagana i kremasta, idealna je za sve prilike ili kada vam se prijede nešto slatko. Recept za ovu neodoljivu poslasticu dala nam je Danijela Bobar iz Inđije, autorka instagram-stranice „tajna moje kuhinjice“. Pošto se ne peče, biće gotova začas, a nestaće sa stola još brže.
Danijela voli da kuva odmalena, i iako joj to nije profesija, hobi je kome se najčešće vraća svakodnevno. Ideju da podeli svoje recepte s drugima dobila je 2020. godine, a sada je to mala zajednica koja se međusobno podržava i stiče nova iskustva.

Ako volite voćne torte, ovu ćete obožavati. Lagana i kremasta, idealna je za sve prilike ili kada vam se prijede nešto slatko. Recept za ovu neodoljivu poslasticu dala nam je Danijela Bobar iz Inđije, autorka instagram-stranice „tajna moje kuhinjice“. Pošto se ne peče, biće gotova začas, a nestaće sa stola još brže.
Danijela voli da kuva odmalena, i iako joj to nije profesija, hobi je kome se najčešće vraća svakodnevno. Ideju da podeli svoje recepte s drugima dobila je 2020. godine, a sada je to mala zajednica koja se međusobno podržava i stiče nova iskustva.

Kada ste prvi put čuli za ovaj recept, gde ste ga probali?
– Za ovaj recept sam prvi put čula slučajno preko Instagrama .Oduševila sam se na prvi pogled. Toliko mi se dopao recept, da sam odlučila odmah da napravim. Inače, obožavam kremaste torte i kolače i nisam se pokajala, jer je torta zaista predobra i preukusna.

Ako biste pravili ovu tortu s drugim sastojcima, s čim bi to bilo?
– Preporučila bih da se napravi sa jagodama. To bi bila top kombinacija.

Kada bi vas neko pitao da mu rečima opišete ukus, kako biste ga opisali?
– Prava, nežna kremasta princeza. Svaki zalogaj je poseban doživljaj. Kremasta fantazija za koju će vam svako tražiti recept!

Kada i kako je počela vaša ljubav prema kuvanju?
– Ljubav prema kuvanju mora biti glavni sastojak da bi jelo uspelo. Hrana je ljubav. Odmalena sam volela da provodim vreme u kuhinji i da posmatram starije kako pripremaju hranu. Od tada pa do danas nikada nisam prestala da uživam u kuvanju.

Da li vam je kuvanje hobi ili profesija?
– Kuvanje je moj hobi. Obožavam da kuvam. Iz svog primera znam da je kuvanje jedna lepa i maštovita stvar. Lepota kuvanja je u tome što kada se čovek prepusti svojoj mašti, kada jelo koje napravi bude gotovo, onda dobijemo pozitivne rezultate. Najpre, uradili smo nešto korisno i lepo i pripremili jelo koje može biti i ukusno i zdravo i bez raznih veštačkih dodataka.

Koje je vaše omiljeno jelo?
– Moje omiljeno jelo su lovačke šnicle. Pohovana šnicla sa pire ili pečenim krompirom jedno je od naših omiljenih jela koje često krasi porodičnu trpezu. Sočno meso koje se topi u ustima .

Koje jelo ne volite da pravite?
– Jelo koje ne volim da jedem, a ni da pravim je kuvani brokoli. Ima neki specifičan i ukus i miris i nikada me nije privlačilo .

Banana split torta
Sastojci:
Za podlogu :
300 g mlevenog keksa
120 g margarina
50 g čokolade za kuvanje
5 kašika mleka
Za kremu:
3 banane
2 pudinga od vanile
7 dl mleka
150 g šećera
150 g margarina
Za dekoraciju :
350 g slatke pavlake
50 g čokolade
2 kašike ulja
listići badema

 

SAVRŠENE POSLASTICE SA PUDINGOM: 2 Sve su kremaste i neodoljive, a jedna nosi ime po čuvenoj glumici

 

Priprema
U veću posudi stavite mleko, margarin i čokoladu otopljenu na tihoj vatri. Sklonite s vatre i dodajte keks. Ako je smesa previše suva, dodajte još malkice mleka. Kalup premažite uljem. Lepo, ravnomerno rasporedite smesu rukama, onda možete nekim ravnim predmetom. Stavite u frižider da se stegne. U veću šerpu stavite mleko za puding, a prethodno odvojte malo mleka da puding razmutite. Ukuvajte puding onako kako inače kuvate, pa u vreo dodajte 150 g margarina. Izgnječite viljuškom 3 banane, dodajte 3 kašike vrućeg pudinga. Lepo promešajte i sipajte preko keksa. Lepo rasporedite, zatim preko premažite puding. Ostavite par sati da se lepo stegne u frižideru. Kad se stegne, umutite slatku pavlaku i preko pudinga premažite. Istopite čokoladu i dekorišite listićima badema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter