Izvor: stil/narodnilijek.com
11.08.2023 u 12:31
0

DA LI STE IKADA PROBALI KOKOSOVO ULJE SA KAFOM? Nećete verovati koliko kokos može da utiče na vaš organizam

O super moćima kokosovog ulja posebno se priča poslednjih godina.

Iako nije uobičajeno da se kokosovo ulje dodaje u kafu, nutricionisti kažu da ima i te kako pozitivna dejstva na naš organizam.

O super moćima kokosovog ulja posebno se priča poslednjih godina, i zbog toga se sve češće koristi, u kuhinji, u održavanju lepote, ali i u kafi.

Kokosovo ulje, naime ne sadrži ni ugljene hidrate, ni proteine, već je potpuno lipidnog sastava što znači da se sastoji od masnih kiselina lanaca srednje veličine. Ostale namirnice koje svakodnevno konzumiramo najčešće se sastoje od masnih kiselina dugačkog lanca.

Evo zašto je dobro dodati kašičicu kokosovog ulja u kafu:

Ne samo da kokosovo ulje čini vašu kafu ukusnom, već vam može pomoći i pri mršavljenju. Naime, zbog svog sastava ono postaje izvor energije. Nakon dugotrajnog konzumiranja kokosovog ulja, dolazi do ubrzanja metabolizma, a samim tim može doći i do gubitka kilograma. Naravno, nutricionisti napominju da je neophodno redukovati i ishranu. Kokosovo ulje može pomoći, ali nikako nije čarobni štapić.

NEVEROVATNA DELOTVORNA DEJSTVA BOROVNICE: Evo šta će se desiti ako 12 nedelja pijete sok od borovice

Osim toga, laurinska kiselina, koja se nalaazi u sastavu kokosovog ulja utiče na jačanje imuniteta.

Zbog istog sastojka, ulje ima i antibakterijsko, antivirusno i antigljivično delovanje.

Napomena: Ne preporučuje se prečesto dodavanje kokosovog ulja u kafu, jer bi moglo doći do probavnih tegoba. Dovoljno je dodati malu količinu u jutarnji napitak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter