Izvor: Najzena
11.12.2023 u 12:40
0

OVO VOĆE I POVRĆE NEMOJTE DA LJUŠTITE: U njihovoj kori ima više gvožđa i vitamina C nego u plodu

Ako ste do sada ljuštili voće i povrće i bacali koru, prestanite. Ona je u većini slučajeva bogatija vitaminima i mineralima od samog ploda.

Ukoliko ljuštite voće i povrće kako biste uklonili pesticide, to možete uraditi i pomoću sode bikarbone. Potopite ih u činiju u koju ste stavili kašiku sode bikarbone i sipali vodu iostavite da stoje pola sata. Zatim isperite pod mlazom vode.

AKO ŽELITE DA SMRŠATE: Obavezno jedite ovo voće svako jutro

Koje voće i povrće je bolje jesti s korom?

–  Krastavac: njegova kora sadrži sastojak koja pomaže izgradnju kolagena u koži i tako je čini zategnutom i svežom.

–  Šargarepa: kora ima antibakterijska i protivupalna svojstva.

– Jabuka: kora ima mnogo više sastojaka koji štite organizam od bolesti nego plod, bogata je i pektinom koji snižava holesterol i pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi.

–  Krompir: u kori ima sedam puta više kalcijuma i 17 puta više gvožđa nego u istoj količini ploda. Sadrži i mnogo kalijuma, magnezijuma, vitamina B6 i C.

–  Pomorandža: u kori se nalazi duplo više C vitamina nego u „mesu“, kao i veća količina kalcijuma, magnezijuma, kalijuma i četiri puta više vlakana od cele pomorandže. Narendajte je u salate i kolače.

Patlidžan: plava boja potiče od moćnog antioksidanta koji štiti od bolesti, posebno nervni sistem. Kora je bogata i sastojkom koji podmlađuje kožu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter