Izvor: Stilkurir.rs
25.09.2023 u 19:22
1

KOŽU NA KRAJU LETA TREBA OPORAVITI: Ovu rutinu treba da zna baš svaka žena

Ovih meseci prave letnje temperature pošteno su nas ugrejale i, ako nas pitate, jedva smo dočekali da malo zahladni. A i naša koža, naročito ako ju je sunce pošteno ispržilo i morska so ili hlor iz bazena isušili.

Dolaskom jeseni koži treba pojačana nega i proizvodi koji će je nahraniti i ojačati joj barijeru. Ali pitanje koje se nameće je – vrede li za telo ista pravila kao i za lice? Na šta treba obratiti pažnju i čemu se treba posebno posvetiti? Da više ne bude dileme, donosimo nekoliko saveta uz koje ćete kožu lica, ruku, laktova i dekoltea oporaviti i učiniti blistavom.

Za zdravu, lepu i negovanu kožu lica nanošenje hidratantne kreme nikako ne treba preskakati. Savršen izbor su oni proizvodi koji su dovoljno hranljivi, ali istovremeno ne ostavljaju teški film na koži i ne čine je previše masnom. Kada se smenjuju godišnja doba, koža lica se može pogoršati tako što se javlja neprijatan osećaj zatezanja ili perutanje. Iz tog razloga jako je važno pronaći dobru kremu i serum. Preporuka je da koristite one koji u sebi sadrže hijaluron.

Mekani i nežni laktovi

So, sunčanje, ali i hodanje u letnjoj obući kožu na kolenima i laktovima učinili su suvom i grubom. Zato im treba posvetiti posebnu pažnju. Uklonite s njih mrtve ćelije koje kožu čine zadebljalom, a to ćete najlakše uraditi dok je mokra, redovnom upotrebom blagog pilinga, po mogućnosti za vreme tuširanja. Koliko god bio nežan, on uklanja deo prirodnih površinskih masti i može lagano da isuši kožu. Zato nakon njega obavezno treba naneti obilnu količinu hranljive hidratantne kreme na sva tretirana područja, a posebno na ova.

I noktima treba nega

Kako starimo, osim kože, stare i nokti – postaju suvi i hrapavi, zbog čega listaju i pucaju. Zato na njih svakodnevno po nekoliko puta treba nanositi proizvode koji će ih nahraniti i učiniti čvršćim. Birajte one koji najbolje odgovaraju problemu s kojim se susrećete – ponekad treba omekšati kožicu, nekad učvrstiti nokte, a uvek celo područje hraniti bogatom kremom ili uljem.

Ne zaboravite na pete

Pete takođe treba omekšati u toploj kupki i s njih skinuti svu zadebljalu kožu, a nakon toga ih dobro namazati kremom. To je najbolje uraditi pred spavanje, ali i posle svakog kupanja ili tuširanja.

Negujte vrat i dekolte

Njih često nesvesno zanemarujemo i tako pravimo veliku grešku jer je koža na ovom području jako osetljiva i sklona pokazivanju znakova starenja. Na dekolte i vrat ujutro treba naneti kremu sa zaštitnim faktorom, a pre spavanja će poslužiti i ona koju koristite za lice, samo ne sme da sadrži alkohol.

Izbegavajte vruće kupke

Za kožu je mnogo bolje tuširanje nego vruća kupka jer isušuje kožu. Voda treba da bude mlaka. A ako baš ne možete da odolite kupkama, nemojte to raditi prečesto ni predugo ostajati u vodi.

Krema, mleko ili losion

Kako biste koži pružili dubinsku hidrataciju i hranljivu negu, pažljivo birajte proizvod koji odgovara vašoj koži. Kreme za telo bogatije su teksture i obično sadrže jednaku mešavinu ulja i vode. Mleka za telo su tečnija, ali su ipak gušća od losiona, dok su losioni vrlo lagani i manje lepljivi i lako se upijaju u kožu.

Dobra maska popravlja stvar

Maske za lice savršen su proizvod za ojačavanje kože kao i za njeno smirivanje. Pre nego što ih nanesete, lice treba temeljno očistiti jer se na visokim temperaturama pore šire, a to znači da je olakšan prolaz prljavštini i masnoći. Čistoćom ćemo omogućiti svim hranjivim sastojcima iz njih da bolje prodru duboko u kožu. Za sve tipove kože u ovom periodu su najbolje maske obogaćene hijaluronskom kiselinom koja je jak hidrator. A ako dodatno želite da rashladite lice, dobar izbor su sheet maske koje pre upotrebe možete držati u frižideru.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KOŽU NA KRAJU LETA TREBA OPORAVITI: Ovu rutinu treba da zna baš svaka žena”

  1. Običnim lako ulupanim a i ne mora biti ulupano belance , smanjićete pore na licu , držite petnaest minuta na opranom licu ne praveći mimike i isperite , a noge mažite što češće Pantenol kremom ,ona tako lepo omekšava kožicu oko nokata i lepo sredjuje pete , mada imaju i u biljnoj apoteci Josif Pančić dobru kremu za pete , ona može poslužiti i za ostale delove tela, ali na njoj baš piše Krema za pete .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter